Meny

WTO-forhandlinger kollapset

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsøket på å få til et gjennombrudd i WTO-forhandlingene har mislyktes, opplyser diplomater.

Forsøket på å redde forhandlingene i Verdens handelsorganisasjon (WTO) kollapset mandag. EUs handelskommissær Peter Mandelson gir USA og landets handelsrepresentant Susan Schwab (bildet) skylden for sammenbruddet. Foto: REUTERS/Denis Balibouse/SCANPIXForsøket på å redde forhandlingene i Verdens handelsorganisasjon (WTO) kollapset mandag. EUs handelskommissær Peter Mandelson gir USA og landets handelsrepresentant Susan Schwab (bildet) skylden for sammenbruddet. Foto: REUTERS/Denis Balibouse/SCANPIX

Bruddet i forhandlingene kan komme til å vare fra flere måneder til år, sier Indias handels- og industriminister.

De seks store partene (G6) i forhandlingene om en ny global handelsavtale klarte ikke å bli enige i Geneve mandag.

- G6-samtalene har kollapset. Det er ikke umiddelbart klart hvilke andre muligheter man har enn å utsette Doha-runden, sa en diplomat til nyhetsbyrået Reuters mandag.

Doha-runden er navnet på den pågående forhandlingsrunden i Verdens handelsorganisasjon (WTO).

- Resultatet er et sjokk, men samtidig er det ikke overraskende. Det er ingen overraskelse fordi årsakene til uenigheten i G6 er velkjente og har vært langvarige. Hvor lenge skal man fortsette å piske en død hest? sier en diplomat til DPA.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus