Meny

Enda bedre for Telenor

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telenor bedret resultatet før skatt med drøye 600 millioner kroner i annen kvartal. Selskapet vokser kraftig innen mobiltelefoni i utlandet, men taper mobilkunder i Norge.

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas konkluderer med at Telenor igjen leverer et solid resultat med gode marginer.

Resultatet før skatt ble 3,9 milliarder i andre kvartal mot 3,3 milliarder samme kvartal i fjor. Driftsinntektene økte med 37 prosent.

- Vi er spesielt godt fornøyd med at flere av våre mobilvirksomheter gjør det så bra i sine markeder. Særlig har GrameenPhone forbedret sin markedsposisjon ved å øke kundebasen med mer enn 30 prosent bare i dette kvartalet, sier Baksaas.

Det bangladeshiske mobilselskapet økte sin kundebase med hele to millioner abonnenter i andre kvartal, og har nå 8,5 millioner kunder. Til sammen fikk Telenor 6 millioner nye mobilkunder og har nå 96 millioner totalt.

I Norge taper derimot selskapet mobilkunder. Antallet ble redusert med 13.000 og ved utgangen av andre kvartal 2006 var markedsandelen sunket et prosentpoeng fra forrige kvartal. til 55 prosent.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus