Meny

En rekke israelske luftangrep mot Sør-Libanon

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israel satte i gang flere luftangrep mot mål sør i Libanon tidlig fredag, etter å ha oppfordret innbyggerne i området til å forlate området.

Tyr (NTB-AFP): Mer enn 40 mål i Libanon er angrepet natt til fredag, deriblant fem Hizbollah-bygg og åtte kjøretøyer mistenkt for å ha blitt brukt til våpentransport, ifølge den israelske hæren.

Et helikopter skjøt en rakett mot en bil i Hanaway, nær den sørlige havnebyen Tyr, ifølge libanesisk politi. Sjåføren skal ha blitt såret i angrepet. Israelske kampfly gjennomførte ytterligere åtte angrep mot landsbyer øst for Tyr, sier libanesisk politi.

Også områder som Hizbollah bruker til å skyte ut raketter er angrepet, ifølge israelske militære kilder.

Den israelske hæren har nok en gang oppfordret sivile som bor sør for Litani-elven til å forlate sine hjem og flykte nordover.

- Dette på grunn av terroraktiviteten som er satt i gang fra dette området, og for å unngå sivile tap, sier en israelsk talskvinne om advarslene til innbyggerne.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus