Meny

Titusenar å spare på miljøvennlege bilar

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frå årsskiftet blir det mykje billigare å kjøpe bilar med lågt forbruk av drivstoff, og tilsvarande dyrare for bilar som ureinar mykje.

(NPK): Regjeringa lanserer eit system med differensiert eingongsavgift i statsbudsjettet til hausten.

(Foto: caradisiac.com)(Foto: caradisiac.com)

- Det blir titusenar å spare på bilkjøpet. Til mindre drivstoff bilane brukar, til billegare blir dei. Vi byggjer på prinsippet om at dei som forureinar skal betala for det, seier statssekretær Roger Scherva (SV) i Finansdepartementet til Aftenposten.

Ein gjennomsnittleg norsk bil slepper ut cirka 180 gram CO₂ per kilometer, og det er rimeleg å rekne med at dei som slepper ut mindre via bensin eller diesel kjem svært gunstig ut av nyordninga.

Dei mest kjøpte bilmodellane i 2006, som Volkswagen Passat, Toyota Corolla, Toyota Avensis, Toyota RAV4, Volkswagen Golf, Peugeot 307 SW, Ford Focus og Skoda Octavia slepper ut mindre enn dette gjennomsnittet, viser oversynet som Aftenposten presenterer.

Både Norges Automobil-Forbund og bilimportørane støttar denne omlegginga av bilavgifter. (NPK)

Les meir nynorsk i Neste Klikk:
Aktuelt
Helse og samliv
Konkurransar
Kultur
Mat og drikke
Moro
Dyr
Forbruk(ar)
Nett og teknologi
Næringsliv
Reise og oppleving


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus