Meny

Fanget i Sør-Libanon

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fanget i bomberegnet i Sør-Libanon klamrer et hundretall nordmenn seg til håp om hjelp fra Utenriksdepartementet (UD). UD jobber med å få nordmenn med på konvoier med FN-personell eller andre nordiske

- Vi jobber med å få nordmenn ut med alle mulige konvoier og samarbeider tett med andre nordiske land. Det gjør det lettere for oss å få sikkerhetsgarantier fra israelske myndigheter, sier fungerende pressetalsmann Frode Overland Andersen i UD til NTB.

En båt innleid av FN skal etter planen evakuere et titall norske FN-ansatte og deres familier i dag, torsdag. Flere andre nordmenn kan få plass på denne båten.

De 50 nordmennene og ytterligere to norske familiene som under dramatiske omstendigheter ble evakuert med bil og minibuss fra Sør-Libanon onsdag kan bli transportert ut med båt fra Beirut torsdag.

Svenske myndigheter har chartret et passasjerskip som kan ta 1.600 personer. Båten kommer inn til Beirut havn så snart det er ledig kaiplass.

- Av disse 1.600 blir det 400 svensker og rundt 60 nordmenn, sier Jan Janonius i svensk UD til Kanal 24.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus