Meny

Selger boligtomter med strålingsfare

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen Tomteselskap vil selge 14 eneboligtomter ved en høyspentledning. Flere av tomtene ligger i et magnetfelt som er sterkere enn hva som er anbefalt. Risikoen, den får kjøperne med på kjøpet.

Foto: ScanpixFoto: Scanpix

Tomtene som snart skal legges ut for salg, ligger ved en 300 kilovolts høyspentledning, og på flere av tomtene er strålingen sterkere enn det myndighetene anbefaler. Men det stopper ikke Bergen Tomteselskap i å selge. Risikovurderingen derimot blir overlatt til kjøperne.

- De vil bli lagt ut for salg i august/september. Vi skal gi folk all den informasjon de har krav på, også om magnetfeltene som er målt, sier administrerende direktør Asbjørn Algrøy i Bergen Tomteselskap til Bergens Tidende.

Tomtesalget ble midlertidig stoppet da selskapet fikk vite om måleverdiene. På nettsiden til selskapet står det at noen av tomtene har magnetfelt som er over 0,4 mikrotesla. Internasjonal forskning har vist at barn som vokser opp i magnetfelt av denne styrken kan ha en høyere forekomst av blodkreft.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus