Meny

Bush skjerper kritikken av Syria

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA og Israel trapper opp kritikken av Syria, som beskyldes for å stå bak Hizbollah.

USAs president George W. Bush skjerper kritikken av Syria, som han beskylder for å ville sende sine soldater tilbake til Libanon. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque/SCANPIXUSAs president George W. Bush skjerper kritikken av Syria, som han beskylder for å ville sende sine soldater tilbake til Libanon. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque/SCANPIX

Washington (NTB-AFP-Reuters): På et pressemøte i Det hvite hus tirsdag kveld avviste president George W. Bush nok en gang kravet om en snarlig våpenhvile i Libanon. Fred er bare mulig når årsaken til konflikten, Hizbollah, har blitt «nøytralisert», sa han.

Samtidig skjerpet han retorikken mot Syria, og beskyldte Syria for å ville tilbake til Libanon.

- Det ser ut for meg som om Syria prøver å komme tilbake til Libanon. Det er mistanke om at ustabiliteten som er skapt av Hizbollah-angrepene vil få noen i Libanon til å invitere Syria tilbake, sa Bush.

Syria ble presset til å trekke tilbake sine styrker fra Libanon i fjor, etter å ha stått i landet i nesten 30 år. Regjeringen i Damaskus støtter fortsatt Hizbollah, men avviser at den har noe å gjøre med organisasjonens angrep på Israel eller kidnappingen av to israelske soldater.

Bush anklaget også Iran for å ha «inspirert» Hizbollahs angrep mot Israel.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus