Mye jobb, verst for kvinner

Kvinner som har lange dager på jobb, får dårligere helse enn det menn gjør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du kvinne og har en arbeidsdag som strekker seg mye lengre enn fra 8-16, er sannsynligheten for at du røyker, drikker kaffe og spiser usunn mat stor, skriver Reuters. Og kontorjobben setter seg ofte på magen.

- Kvinner som har lange dager på jobb spiser mat med mer sukker og fett, trener mindre, og drikker mer koffein. Dersom de er røykere, så røyker de mer enn sine mannlige kolleger, sier Dr. Daryl O'Connor.

Det er forskere ved Leeds University i England som står bak den nye undersøkelsen om hvilken effekt lange arbeidsdager har på helsa vår. De fant i tillegg at både menn og kvinner som jobber mer, drikker mindre alkohol.

Husk at det er sunt å ta deg noen kaffepauser.

Studiet, som er offentliggjort ved forskningrådet the Economic and Social Research Council, viser imidlertid at menns trenings-, røyke- og kaffevaner ikke påvirkes av lange arbeidsdager. Menn i slips blir derimot feitere.

Bakgrunnen for studien var å se på hva stress gjør med menn og kvinners spisevaner. Forskerne så på hva som forårsaker stress, både på hjemmebane og på jobben, og hvordan vi mennesker reagerer på dette.


Sårbare trøstespisere


Resultatene viser at matvanene våre utfordres når vi utsettes for én eller flere stressende situasjoner, som å måtte holde en presentasjon, ha et viktig møte med sjefen eller å ikke nå en tidsfrist. Da blir det ofte mer småspising mellom måltider, og mange spiser mindre frukt og grønt.

De mest sårbare er de såkalte trøstespisere.

- Slike individer er mer sårbare, og har en tendens til å bruke mat som en flukt fra virkeligheten. Når de er bekymret, anspente eller har et lavt selvbilde, bruker de maten til å rømme fra de negative følelsene, sier O'Connor.

Det er ikke bare unge som får anoreksi. Det kan også voksne få.

Slik stresser du ned.

Personvernpolicy