Meny

De første nordmennene hjem i ettermiddag

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom alt går etter planen lander det første flyet med nordmenn som er hentet ut av Libanon på Gardermoen klokken 14.30 mandag.

- Etter planen skal SAS-maskinen ta av fra flyplassen i Damaskus klokken 8.30 norsk tid, sier informasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet (UD) Frode Overland Andersen til NTB.

Flyet måtte parkere på Kypros natt til mandag på grunn av kapasitetsproblemer ved flyplassen i Damaskus i Syria.

Det meldes om et par skadde blant de hjemsendte nordmennene.

- Sosial- og helsedirektoratet sendte et helseteam som var på plass i Damaskus da busskonvoien ankom i natt. De skal ha gitt medisinsk behandling på stedet til noen av passasjerene, opplyser Overland Andersen.

Rundt 220 nordmenn ble søndag hentet ut fra Beirut og var framme i Damaskus i Syria i 3-tiden mandag morgen norsk tid. I tillegg til helsepersonell, bisto politi og representanter fra UD de norske passasjerene. Deretter ble de innkvartert i den norske ambassadørboligen hvor det er fraktet inn ekstra madrasser og senger.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus