Meny

Søvnløs i varmen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sliter du med å sove i sommerværet? Da er du ikke alene.

Artikkelen er levert av mozon.no og skrevet av journalist Jorunn Egeland.

Varme netter gjør at mange sliter med søvnen. Og selv om du sovner, gjør varmen at du lettere våkner og sover dårligere.

Ifølge Aftonbladet sover vi en til to timer mindre om sommeren. Det skal ikke være noen fare, men du bør i hvert fall sove omtrent 5,5 timer hver natt.

Så hva skal du gjøre? Sommeren er fremdeles ikke halvveis, og du trenger faktisk søvn. Her er noen råd for å sovne .

Ta en dusj


Like før du legger deg, kan du ta en kald dusj. Det kjøler ned kroppen, og da sovner du lettere.

Ha kjølig soverom


Pass på at det er kjølig på soverommet, enten ved hjelp av åpne vinduer eller vifter. Idealtemperaturen på soverommet er 18 grader.

Ha behagelig sengetøy


Sateng og silke er "kaldere" stoffer enn for eksempel bomull. Hvis du synes sengetøyet er for varmt, kan du legge det i kjøleskapet en stund før du legger deg. Du kan også droppe dynen, og bare ha dynetrekket over deg.

Ta en lur


Sover du dårlig hver natt, kan det være lurt med en liten lur på dagen.

Ta det rolig


Dette er tips som gjelder hele året. Ikke gjør for mye i timen før du legger deg. Slå av TV-en og radioen. Har du lysdimmer kan du dempe lyset så det ikke blir for skarpt lys. Les en bok - men ikke en som er så spennende at du ikke kan legge den fra deg.

Spis smart


Spis kveldsmat minst en time før du legger deg. Du bør ikke være stappmett når du går til sengs. Unngå kaffe og annen drikke med koffein. Rødvin kan derimot gjøre deg søvnig.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus