Israel bomber forsteder i Beirut

Israel fortsetter på tredje dagen den intense bombingen av Libanon etter at to israelske soldater ble bortført. Natt til fredag ble området rundt Hizbollahs hovedkvarter i Beirut angrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flammer fra bensintanker på Beiruts internasjonale flyplass lyser opp Libanons hovedstad. Israel fortsetter på tredje dagen den intense bombingen av Libanon etter at to israelske soldater ble bortført. Natt til fredag ble området rundt Hizbollahs hovedkvarter i Beirut angrepet. (Foto: REUTERS/Adnan Hajj (LEBANON)/SCANPIX)Flammer fra bensintanker på Beiruts internasjonale flyplass lyser opp Libanons hovedstad. Israel fortsetter på tredje dagen den intense bombingen av Libanon etter at to israelske soldater ble bortført. Natt til fredag ble området rundt Hizbollahs hovedkvarter i Beirut angrepet. (Foto: REUTERS/Adnan Hajj (LEBANON)/SCANPIX)

Beirut (NTB-Reuters-AFP): FNs sikkerhetsråd skal fredag ha et hastemøte for å diskutere den spente situasjonen i Libanon.

Minst to personer skal ha blitt drept og flere titall andre såret da israelske fly bombet mål i de sørlige forstedene av Libanons hovedstad, der Hizbollah har sine kontorer. Det melder melder Hizbollahs TV-kanal.

Angrepene kom bare timer etter at israelske fly slapp tusenvis av flygeblader i de sørlige forstedene. Flygebladene ba befolkningen om å holde seg unna Hizbollahs bygninger og kontorer.

Israelske jagerfly bombet også natt til fredag hovedveien til den internasjonale flyplassen i Beirut, en kraftstasjon og bensinlagre sør for byen. I tillegg bombet Israel hovedveien mellom Beirut og Syrias hovedstad Damaskus, og Hizbollah-mål i den østlige byen Hermel, opplyser politikilder.

Over 50 mennesker, de fleste av dem sivile, er blitt drept i de israelske angrepene de siste dagene. I Israel er to sivile drept og 95 såret av raketter skutt over grensen av Hizbollah.

USAs utenriksminister Condoleezza Rice ber Israel innstendig om å vise tilbakeholdenhet i angrepene mot mål i Libanon. (©NTB)

Personvernpolicy