Meny

Hurtigmaten gjør nordmenn feitere

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hurtigmatkjedene selger som aldri før, og nordmenn blir stadige tjukkere. Hurtigmaten får selvsagt skylden.

(Foto: Scanpix)(Foto: Scanpix)

Oslo (NTB): Tall som Dagsavisen har hentet inn fra fire hurtigmatkjeder viser at alle tjener fett til tross for beinhard konkurranse. Aldri har det vært så mange utsalgssteder, og aldri har de tjent så mye penger.

Professor Kaare Norum ved Universitetet i Oslo er svært kritisk til utviklingen og frykter at det vil bli enda verre når Reitan vil åpne 7-Eleven på Hydro Texaco-stasjonene som han har kjøpt opp.

- Veksten til disse kjedene er helt klart en trussel mot folkehelsen, sier han og viser til at alle internasjonale studier viser at man spiser mer usunn mat når den er lett tilgjengelig.

Deli de Luca-kjeden firedoblet sitt overskudd fra 2004 til i fjor og har som mål å øke omsetningen med 100 millioner kroner i år. Konkurrenten 7-Eleven har hittil i år økt omsetningen med 16 prosent i forhold til fjoråret.

Burger King melder om positiv vekst, men vil i likhet med McDonalds ikke oppgi omsetningstall. Begge kjedene vil imidlertid åpne flere utsalg i løpet av året. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus