Meny

Israel bomber flyplassen i Beirut

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israelske fly bombet torsdag morgen den internasjonale flyplassen i Beirut. Flyplassen er stengt og minst to fly er blitt omdirigert til andre flyplasser i Midtøsten, opplyser kilder ved flyplassen.

Beirut (NTB-Reuters-AFP): Samtidig kommer det meldinger om at minst 19 sivile og en soldat ble drept i israelske luftangrep mot mål i Sør-Libanon torsdag morgen. Flere titalls andre ble såret i angrepet.

Blant de drepte er en familie på ti. En libanesisk sjeik, hans kone og deres åtte barn ble drept da huset deres ble truffet av en rakett, opplyser kildene.

Det israelske forsvaret hadde torsdag morgen ennå ikke kommentert angrepene, men Israels regjering ga onsdag kveld grønt lys for en «meget streng» reaksjon etter at to israelske soldater ble tatt til fange av Hizbollah-geriljaen.

Totalt er minst 23 personer drept i de blodigste kampene siden Israel avsluttet sin 22 år lange okkupasjon av Sør-Libanon for seks år siden.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus