155 milliarder betalt med kort

Nordmenn bruker kortet oftere og på lavere beløp enn tidligere. Hittil i år er varer og tjenester for 155 milliarder kroner betalt med kort, rundt 7 milliarder kroner mer enn på samme tid i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Scanpix.Foto: Scanpix.

Oslo (NTB): I første halvår i fjor var det 321 millioner korttransaksjoner, mot 366 millioner hittil i år, viser tall NA24 har hentet inn fra Bankenes Betalingssentral (BBS).

- Våre tall fra årets første seks måneder viser at det er en vekst på 11 prosent i antall transaksjoner, sier informasjonssjef Stein Arne Tjore i BBS til NA24.

Hittil i år er det handlet og tatt ut kontanter for 155 milliarder kroner, cirka 7 milliarder kroner mer enn samme periode i fjor. Selv om antallet transaksjoner stiger, blir det mindre vanlig å ta ut penger i minibanker.

- Det er en generell tendens vi ser. Bruk av kort i betalingsterminaler øker, samtidig som at det gjennomsnittlige beløpet er noe lavere og ligger nå på om lag 410 kroner per uttak. Dette skyldes at det er økt tilgjengelighet. Folk er mer vant til å handle med kort, og man bruker kortere oftere, sier Tjore.

Ved utgangen av 2005 var det utplassert 105.500 betalingsterminaler hvor BankAxept-kort kan benyttes, og det var 74.000 steder med betalingsterminal.

De fleste nordmenn har flere betalingskort, og i internasjonal sammenheng er nordmenns kortbruk høy. Kortbruken økte med 74 prosent fra 2000 til 2005.

Personvernpolicy