Meny

Demonstrerer mot okseløp

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er klart for San Fermin-festival med okseløp i den spanske byen Pamplona. I år preges byen imidlertid vel så mye av demonstrasjoner mot dyrplageri som av entusiasme for løpet.

En dyreverner demonstrerer mot okseløpet i Pamplona og mot spansk tyrefekting bare iført truse med slagord og symboler. (Foto: Eloy Alonso, SCANPIX/REUTERS)En dyreverner demonstrerer mot okseløpet i Pamplona og mot spansk tyrefekting bare iført truse med slagord og symboler. (Foto: Eloy Alonso, SCANPIX/REUTERS)

Pamplona (NTB): Noen av demonstrantene har kastet klærne helt og holdent, andre nøyde seg torsdag med å vise truser påført slagord og symboler mot okseløpet. Høyesterett i den spanske provinsen Navarra, der Pamplona ligger, har godkjent denne typen demonstrasjoner.

Encierro, som okseløpet kalles, er den viktigste begivenheten i Pamplona når det holdes San Fermin-festival. Det samler deltakere fra verden over, og bilder fra begivenheten ruller over fjernsynsskjermene i mange land.

- Oksene løper veldig fort, det er umulig å løpe fra dem, det går ikke engang an å holde tritt. Det tryggeste er å løpe langsomt til å begynne med, holde øye med oksene og så hoppe til side for å la dem passere, heter det i nettstedet uen.orgs omtale av begivenheten.

For tre år siden løp 20 personer for første gang splitter nakne gjennom Pamplonas gater, i et garantert dyrplagerifritt alternativ til okseløpet. Dette tallet har senere vokst til rundt 600, skriver dyreverngruppen PETA på sine nettsider. (©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus