Meny

Kurt Wallander blir britisk tv-helt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kurt Wallander skal bli britisk detektivhelt. De to store britiske kringkastingsselskapene BBC og Channel 4 konkurrerer om å få lage fjernsyn av Henning Mankells etterforsker, skriver Dagens Nyheter.

Ystad (NTB): Den velinformerte Stockholm-avisen henviser til sin britiske kollega The Observer, som melder at Mankells eget filmselskap Yellow Bird er i forhandlinger med britiske selskaper. Det dreier seg sannsynligvis om BBC og Channel 4, skrev Dagens Nyheter tirsdag.

Ifølge avisen er det «ikke et spørsmål om hvorvidt, men om når» innspillingsarbeidet skal starte. Det kommer til å skje i Ystad, som er den sørsvenske byen der forfatter Mankell har valgt å la sin detektiv oppklare mysterier.

Det spekuleres allerede i hvem som skal spille Kurt Wallander. Ifølge Dagens Nyheter er kjente navn som Trevor Eve, David Morrisey, Clive Owen og Neil Pearson aktuelle for hovedrollen i den nye Wallander-serien.

Henning Mankell og Kurt Wallander er ganske velkjente navn for britiske lesere, og mange av Wallander-bøkene foreligger i engelsk oversettelse. Den svenske forfatteren og hans detektiv har også mange tilhengere i Tyskland. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus