Miniatyr eller virkelig?

La deg fascinere av disse spesielle bildene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Titt på bildet nederst i denne saken, og spør deg selv om det er en modell eller om det er et bilde av et virkelig bylandskap. Svaret vil trolig overraske. For det er et autentisk bylandskap, av Las Vegas. Tatt av fotografen Olivo Barbieri.

Grunnen til at bildet likevel ser ut som en modell skyldes Olivo Barbieri spesielle teknikk. Fotografen har gjort det til et levebrød å ta bilder fra helikopter, hvor han bruker en spesiell type linse, for å kunne bestemme hva som skal være i fokus.

På den måten fremstår bildene som om de var bilder av miniatyrer, der gatene virker mystisk rene, trærne nesten plastikkaktig og bygninger og mennesker som om de var plassert ut i mye mindre skala. Bildene er altså helt motsatt av detaljrikdommen som man har sett i for eksempel Yann Arthus-Bertrands bilder fra luften, som vi tidligere har omtalt i egen artikkel.

For flere eksempler på Olivo Barbieris bilder, klikk på bildet under, eller følg denne linken her.

Personvernpolicy