Den tobeinte hunden

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle vet at hunder er menneskets beste venn. Her er et tobent individ av arten på fire ben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Hunden Faith er ikke som andre artsfrender. Den snart fire år gamle labradoren fra Oklahoma er nemlig født uten forben, og må derfor gå på to ben lik oss mennesker.

Bildet hentet fra faiththedog.netBildet hentet fra faiththedog.net

Å se hunder reise seg opp på to ben for å grabbe en godbit eller sleike eieren i ansiktet er slett ikke uvanlig. Mer uvanlig er det at hunden forblir oppreist. Men selv om Faith ser annerledes ut enn den vanlige hunden i gata, kan den gå turer og løpe etter biler og katter som hunder flest.

- Vi lærte henne å stå oppreist i snøen da hun var en liten valp, etterhvert ble bakbena sterkere og sterkere, forteller eieren, Laura Stringfellow.

Faith kom inn i Stringfellowfamilien da hun bare var tre uker gammel. Det kan den tobente hunden trolig være glad for. Som regel gis nemlig ikke deformerte kjæledyr stor sjanse til å overleve. Men denne familien var villige til å bruke både tid og krefter på sin nye tobente venn.

Kanskje ikke så rart da, at Faith har begynt å få tilnærmet kjendisstatus i USA, med deltakelse både hos Oprah Winfrey og på Ripley's Believe it or not-show.

Det har også vært snakk om å få med Faith i filmene om Harry Potter.

Faiths offisielle hjemmesideBildet hentet fra faiththedog.netBildet hentet fra faiththedog.net

Relaterte artikler i Neste Klikk:

Bobby - verdens mest trofaste hund
Sam verdens styggeste hund?