Israel holder palestinske statsråder fanget

Artikkelen fortsetter under annonsen

Israelske soldater har tatt åtte av statsrådene i den palestinske regjeringen til fange, opplyser palestinske sikkerhetskilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere palestinere ble tatt til fange av israelske soldater i Ramallah onsdag, blant dem en av statsrådene i den palestinske regjeringen. Foto: REUTERS/Loay Abu Haykel (PALESTINIAN TERRITORIES)/SCANPIXFlere palestinere ble tatt til fange av israelske soldater i Ramallah onsdag, blant dem en av statsrådene i den palestinske regjeringen. Foto: REUTERS/Loay Abu Haykel (PALESTINIAN TERRITORIES)/SCANPIX

Ramallah (NTB-AFP-Reuters): Rundt 20 parlamentarikere fra Hamas skal også være tatt til fange av israelske soldater, under militære operasjoner på Vestbredden sent onsdag kveld og natt til torsdag.

En talsmann for det palestinske regjeringspartiet Hamas anklager Israel for å ha gått til full krig.

- De har gått til full krig for å ødelegge regjeringen, det palestinske folk og vår legitimitet, sier Ahmed Bahar som er medlem av Hamas og visepresident i den palestinske nasjonalforsamlingen.

- Vi fordømmer arrestasjonene og holder den israelske regjering ansvarlig for følgene av denne farlige aggresjonen, sier Bahar som ber verdenssamfunnet gripe inn.

Blant statsrådene som er tatt til fange er arbeidsminister Mohammed Barghouthi. Han ble tatt av israelske soldater under en operasjon i den palestinskstyrte byen Ramallah nord for Jerusalem, opplyser palestinske sikkerhetskilder.