Abbas ber verdenssamfunnet om akutt hjelp

Artikkelen fortsetter under annonsen

Palestinernes president Mahmoud Abbas ber verdenssamfunnet om straks å gripe inn etter at Israel har tatt 64 palestinske politikere til fange på Vestbredden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gaza by (NTB-AFP): - Presidenten fordømmer sterkt den israelske aggresjonen, raidene, beleiringen (på Gazastripen) og arrestasjonene av ministere og statsråder i den Hamas-ledete regjeringen, sa Abbas' talsmann Nabil Abu Rudeina torsdag.

- Presidenten ber verdenssamfunnet og kvartetten om å gripe inn øyeblikkelig for å gjeninnføre demokratiet, tilføyde han. Den såkalte Midtøsten-kvartetten består av USA, FN, EU og Russland.

Den palestinske sjefmekleren Saeb Erekat sier det er fare for et totalt sammenbrudd i de palestinske områdene etter Israels aksjon.

Han mener at Israel nå vil kunne bruke statsrådene og parlamentarikerne som gisler for å få frigitt en israelsk soldat som er bortført av palestinske grupper, og advarer sterkt mot dette.

- Vi ber verdenssamfunnet om å hjelpe oss med å oppnå en umiddelbar frigivelse av parlamentarikerne og ministrene, sier Erekat som torsdag var i kontakt med både USA og EU.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Israelske styrker tok 64 palestinske politikere til fange natt til torsdag. Alle tilhører regjeringspartiet Hamas.

EU er ifølge det østerrikske formannskapet «dypt bekymret» for situasjonen. Unionens utenrikssjef Javier Solana ba tirsdag begge parter om å besinne seg og ikke ty til ytterligere vold. Siden har israelske styrker gått inn på Gazastripen og en 18-årig jødisk bosetter blitt bortført og drept av militante palestinere.