Norge Rundt i lokalpressen (3)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kuer havnet i møkkakjelleren, søgnemann sovnet på sykkelsti, mobiltyver digget seg selv og en liga stjeler gressklippere. Her er lokalnyheter fra uken som gikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Det finnes mange gullkorn i lokalpressen som ikke får den oppmerksomheten de fortjener. Her er noen eksempler fra uken som gikk.

Det var dramatisk på fjøset på Dalseid. (Faksmile fra VaksdalPosten)Det var dramatisk på fjøset på Dalseid. (Faksmile fra VaksdalPosten)

Drama i møkkakjellaren


Man kan le av det i ettertid, skriver VaksdalPosten, men det var dramatisk da to kyr falt ned i møkkakjelleren til Jenny og Terje Dalseid på Dalseid.

Det var en tidlig formiddag at uhellet var ute på gården. En av de store ristene som kyrne går på inne i fjøset, var kommet ut av stilling. Resultatet var at to av de store dyrene, hver på mellom 5-600 kilo, falt ned i møkkakjelleren tre meter under.

Heldigvis var det mye møkk i kjelleren så kyrne landet relativt mykt. Vel nede ble de stående i halvannen meter møkk, og bare hodene stakk opp da bonden fant dem i 9.30 tiden. Det var utvilsomt en drittjobb å få dem ut derfra.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sovnet på sykkelstien


Toppsak i nettavisen Søgne i dag handler om en mann som plutselig ble så trøtt at han la seg til å sove på sykkelstien ved Brennåsen.

- Jeg orket ikke å gå lenger, sa mannen til politiet.
Politiet på sin side mente at mannen hadde fått i seg litt for mange av de edlere dråper:
- Så vi var snille og kjørte han hjem, sa Tom Einar Gausdal ved lensmannskontoret til Søgne i dag.

- Pass på gressklipperen


Oppfordringen kommer fra Alf Erik Hagebakken ved Gran lensmannskontor, og ikke uten grunn: Hittil i sommer er det blitt stjålet et sted mellom 10 og 20 gressklippere - med verdi på 5.000-6.000 kroner eller mer - bare i Gran, melder Hadeland.net.

Og Hagebakken frykter det dreier seg om organisert kriminalitet:

- Det ser ut til både å være et bestillingsopplegg og mottaksapparat til stede for disse, sier han og oppfordrer altså folk til å låse gressklipperne inne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stjal telefon for å digge seg selv


Utstyrt med stjålet mobiltelefon og høyt profileringsbehov skaffet de to guttene seg selv høye poengsummer på ungdomsnettstedet deiligst.no, skriver Agerposten.

Mobilen ble stjålet fra svømmehallen på Birkenlund, og eieren fikk seg en lite hyggelig overraskelse da hun oppdaget at tyvene hadde klart å bruke 3.000 kroner før hun fikk sperret telefonen.

Da hun fikk beskjed om at politiet ikke kunne etterforske en slik sak, fordi det ikke dreide seg om et større beløp, tok hun saken i egne hender og sporet opp hvor beløpet kom fra.

Denne uken kom det fram i retten at guttene på 17 og 18 hadde brukt mobilen til å kjøpe ekstra eksponering på ungdomsnettstedet Deiligst.no.

Tjenesten er i utgangspunktet gratis, men hvis man kjøper koder for 30 kroner stykket får man anledning til å bli profilert på forsiden eller man kan gi en såkalt «50 poenger». Guttene gjorde begge deler.

- Jeg synes det er ekkelt at slikt har skjedd fra min telefon, sa arendalskvinnen til Agderposten.

---


Har du tips om en god historie fra din lokalavis. Send inn til magred@startsiden.no.