Gjør daten perfekt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Unngå fellene: Her er tipsene som vil gjøre daten din perfekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Artikkelen er levert av Mozon.no og skrevet av Karoline Steenbuch.

Det er ikke alltid middagsdater blir så romantiske og lidenskapelige som vi ønsker de skal være - med varme og hete blikk, i et rom omgitt av stearinlys og med fantastisk mat. Snarere tvert i mot: Middagsdater er ofte svært nervepirrende og spenningsfylte, der begge streber etter å gjøre et godt førsteinntrykk.

Det er her du kan havne i fella: Hvor skal dere gå? Skal du si ifra hvis han plasserer deg i den vondeste stolen? Hvem skal betale? Hvor mye driks skal man gi?

Følger du tipsene under vil du garantert etterlate et godt førsteinntrykk og dere vil være i stand til å fokusere på det som er årsaken til at dere er på date: Hverandre!

Velg et sted du har vært på før


Og det gjelder selv om du bare har tatt én drink der tidligere. Kjenner du omgivelsene, blir du mer komfortabel og selvsikker og vil dermed virke mer attraktiv ovenfor daten din. I tillegg kan det jo være greit å vite hvor toalettet er, å vite at støynivået ikke er for høyt og ha kjennskap til menyen. Det er også greit å vite om det tar lang tid før man får et bord og om servicen er OK. For alle disse tingene kan gå utover humøret deres og stemningen dere imellom.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Er det skummelt med date?

Se her: Dating for dummies!

Ikke gå på et sted som er for kjent


Det er ikke nødvendigvis en positiv ting hvis kelneren og kokken kjenner deg igjen, at de plasserer deg på stambordet ditt, serverer favorittdrinken din uten at du ber om den og vet akkurat hva du skal ha fra menyen. Selv prøver du kanskje å imponere, men daten din sitter nok allerede med skjegget i postkassa på andre siden av bordet, og lurer på hvor ofte du tar med datene dine hit. Du kan selvfølgelig vise fram favorittstedene dine, bare ikke på første date.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke velg et sted som er for nære hjemme


Hvis du er gutt, ikke ta med daten din like rundt hjørnet fra der du bor. Du bør nok gjøre en større innsats enn som så. Selv om du selv føler deg på trygg grunn på stamstedet ditt, så er det ikke komfort du skal ha som mål på en date, men

lidenskap og romantikk

. En annen ting er at hvis du forteller daten din hvor nærme du bor, så kan hun oppfatte det som en invitasjon til at dere skal dra rett hjem etterpå. Og det er kanskje ikke noe sjakktrekk på første date?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke vær redd for å spørre


Dette gjelder spesielt for dater med mulige vegetarianere, veganere, sushihatere og kryddermat-entusiaster. Ikke forvent at den andre må like noe bare fordi du selv gjør det. Det er ikke bare-bare for en kokk på et steakhouse å måtte diske opp med en vegetarisk rett. Spør heller om preferanser på forhånd.

Hold deg unna konseptkvelder


Kelnere kledd som Elvis, karaokekveld, stand-up komikeren som ikke slår an og magedansere som virrer rundt. I teorien kan dette virke morsomt og romantisk, men sannheten er at dette kan hindre dere fra å bli kjent med hverandre. «Jeg visste ikke at de hadde country-aften her i kveld» kan være en god unnskyldning, men det er ikke sikkert det redder daten din. Med andre ord, sjekk med utestedet på forhånd, så unngår dere noe uforutsett. Dere ønsker jo å bli stimulert av hverandre og ikke overstimulert av omgivelsene dere er i.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En god latter forlenger flørten!

Velg riktig bord!


Enten du sitter på en intim bistro eller langs fortauet på en utekafé, så er det én ting du vil unngå: Å sitte i veien. Unngå skumping og søling ved å be om et spesielt bord når du reserverer. Dette er også en annen fordel av å kjenne stedet dere skal til - for da vet du på forhånd hvor du vil sitte og kan til og med be om et privat bord.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Må ikke være råflott og dyrt


Selv om målet er å imponere så kan det hende du ender opp med å skremme daten din. For hvis daten er uvant med råflotte omgivelser kan hun eller han ende opp med å bare tenke på oppførselen sin, å bruke bestikket korrekt og ta riktig menyvalg, istedenfor å konsentrere seg om den andre personen.

Gå for et laid-back sted

, hvor dere begge føler dere komfortable. Dette vil få i gang samtalen. Spar heller Feinschmecker til ett års dagen.

Ikke forvent noe når det kommer til regningen


Det er urettferdig, men selv i disse dager er det stort sett mannen som plukker opp regningen på den første daten. Men det betyr ikke at jenta bare skal sitte der og forvente at det skjer, eller ta en passende tur på toalettet når regningen er på vei. Menn foretrekker fremdeles at kvinnen gjør en innsats for å dele regningen i to. Og det betyr ikke at hun bare strekker seg ned etter lommeboka, men faktisk åpner den. Selv om han kommer til å nekte, viser det likevel at hun satte pris på selskapet og ikke bare møtte opp for en gratis middag. La han være en gentleman på den første daten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke glem kelneren


Det å legge igjen driks sier mye om en person, men det finnes en balansegang. Ikke å legge igjen noe er tegn på gjerrighet, men kaster du penger rundt deg er det tegn på at du prøver å brife. Hold deg til standarddriksen. Og det er ikke vanskeligere enn som så: Se på totalbeløpet, flytt desimaltegnet et hakk mot venstre og du får 10 prosent av beløpet, og 20 prosent ved å doble det. Med mindre servicen har vært helt elendig, kan den 20 prosenten være en investering i datens mening om deg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vær diskret


Å betale og legge igjen driks bør gjøres så forsiktig og varsomt som mulig. Hvis dere deler regningen, ikke krangl høylytt over hvem som skal betale hva (du er gjerrig), ikke bruk store sedler for en liten regning (du er show-off) og ikke nask regningen ut av hånden til kelneren. Dette får den andre til å føle seg ukomfortabel. Det er bare å betale regningen, flytte den til siden av bordet, og det er det.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kan også være gøy med en gratis date!

Planlegg hele kvelden


Se for deg at du har en fantastisk kveld som du ikke ønsker skal ta slutt. Det er bra, men på et tidspunkt vil lysene slås på, bordene vil være tomme og kelnerne står og gjesper. Det er tid for å dra. Nå gjelder det å ha en videre plan for kvelden. Da virker du både kul og sexy. Vit om en kul bare like i nærheten eller om en fest bare en taxitur unna, som dere kan dra til.

På den måten kan du også sjekke om daten din er keen på mer moro.

Å være forberedt kan få en god og hyggelig kveld til å strekke seg til en lang og vellykket natt.

Og ikke glem at jenter også kan sjekke!

Her er listen over de ti setningene du absolutt IKKE skal si.

Kilde: Happenmagazine.com