Elefanter kan ikke hoppe

Artikkelen fortsetter under annonsen

Elefanter kan ikke hoppe. Hvorfor? Og hva med beltedyr?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Haakon fra hotmail.com lurer spør meg om elefanter (og litt om beltedyr):

- Jeg har hørt rykter om at elefanter er det eneste dyret som ikke kan hoppe. Mitt spørsmål blir da om dette stemmer eller om det kanskje er andre dyr som ikke kan hoppe (for eksempel beltedyr?)

Elefanter er skikkelig dårlige til å hoppeElefanter er skikkelig dårlige til å hoppe

Elefanter kan ikke hoppe. Sånn er det med den saken.

Nå kunne jeg for så vidt kuttet artikkelen der, men siden det er på høy tid at jeg prøver å gjøre meg fortjent til lønna, er det vel best at jeg skriver litt mer. Er det noen man må prøve å unngå i disse snart-ferietider, er det mas fra sjefen.

Det at elefanter ikke kan hoppe, skyldes ikke latskap eller vrangvilje fra elefantens side (selv om mange vil hevde at de er veldig humørsyke).

En elefant hadde ikke kunnet hoppe om du hadde truet den med en pistol mot snabelen. Det er rett og slett fysiologisk umulig for en elefant å hoppe. Det skyldes først og fremst vekten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Elefanter liker egentlig ikke å ha mer enn én fot oppe fra bakken. Visstnok. Tenk deg hvilken skrekk å da ha fire føtter oppe fra bakken.

Når det gjelder det beltedyret du nevner, Haakon, så må jeg innrømme at jeg var alvorlig i tvil. Men nå er jeg i den heldige/uheldige situasjon (stryk det som ikke passer) at jeg deler kontor med verdens særeste person, Sverre.

- Vel, vel - kan beltedyr hoppe, spurte jeg da han hadde sittet og skrytt av hvor mye han visste om beltedyr. Og tror du ikke han hadde svaret?

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det at beltedyret hopper, er faktisk et lite problem, sier han.

- Når beltedyret blir redd, så hopper det opp i lufta. I USA dør mange beltedyr hvert år fordi det har hoppet opp i karosseriet på biler når det krysser veien.

- Javel, sa jeg.

Og så bablet han i vei om hvor dumt det var at beltedyrene hopper, men da falt jeg ut. Jeg tror faktisk han sitter og prater om beltedyr ennå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen inngår i artikkelserien «Stein hjelper deg» . Jeg hjelper deg med livets små og store mysterier. Lurer du på hvorfor solen er gul eller hvorfor i all verden sjiraffen har så usannsynlig lang hals, er «Stein hjelper deg» redningen. Det finnes ikke dumme spørsmål. Intet spørsmål er for stort, og intet spørsmål er for lite.

Lurer du på noe? Vel, send meg spørsmålet, så skal jeg se hva jeg finner ut. Jeg kan ikke love at alle får svar, men jeg gjør så godt jeg kan. Jeg har dessverre ikke kapasitet til å svare på epost.