Åpen for alle - alltid

Høyresidens store multimediale konspirasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den første norske politiske videobloggen er en realitet. Det var høyresiden som kom først på banen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under det urnorske navnet «

Vast Right-Wing Conspiracy

» startet bloggedronning

Vam Pus

, også kjent som Heidi Lunde, fredag opp en ti minutter lang nettsendt tv-sending.

I det første programmet «avslører» Vam Pus at Erna Solberg åpner døren på gløtt for homoekteskap, hvem som blir Oslo APs byrådslederkandidat og hvem som er muldvarpen i FrPs stortingsgruppe.

Ambisjonene til de frivillige videojournalistene i den store høyresidekonspirasjonen er å lage ukentlige sendinger fra høsten av. Sendingen som er laget nå er derfor bare for en prøvesending å regne.

Vam Pus, nå videosendt programeder for den store konspirasjonen på høyresiden.Vam Pus, nå videosendt programeder for den store konspirasjonen på høyresiden.


Vi må gi prøvesendingen fra VRWC karakteren bestått. Programlederen er litt preget av stundens alvor innledningsvis, men mykner opp etterhvert, og innslaget avrundes med en humoristisk vri.

På den negative siden er at innslaget nok er lenger enn tilrådelig. Nettsurfere har mindre tålmodighet enn tv-seere, og greier nok ikke å henge med på sendinger som varer særlig mye lengre enn tre minutter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi har allerede kommet frem til at vi må korte ned betydelig, skriver Vam Pus i en epost.

Med dette «programmet» etterligner Vam Pus konsepter som er gjennomført med stor suksess på det amerikanske nettet, hvor enkeltpersoner - overraskende ofte unge, severdige kvinner - presenterer nyheter fra fjern eller nær med sin egen vri.

Et slikt program er

Rocketboom

, med Amanda Congdon.

Så nå kan vi vel bare sette oss ned og vente på at andre politiske, religiøse eller antipolitiske, antireligiøse fraksjoner skal komme på banen med nyheter fra sitt perspektiv.

Så løp avsted, registrer domenene allerede nå. Hva med VLWC.com? Eller kanskje Pinsevennrevyen.no, Homsenyhetene.net og Nazi.tv?

Ikke for det, de er kanskje opptatt allerede.