Åpen for alle - alltid

Matt danset verden rundt

Artikkelen fortsetter under annonsen

<p29 år gamle Matt Harding fra USA laget en video av seg selv som danset rundt om i verden. Det gav ham kultstatus på nettet. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Våren 2003 gjorde amerikanske Matt Harding det mange arbeidstakere drømmer om. Han sa opp jobben sin, bestemte seg for å gjøre noe helt annet - og la ut på en lang reise rundt om i verden.

Salar de Uyuni, Bolivia (Bilde fra videoen).Salar de Uyuni, Bolivia (Bilde fra videoen).

Noen måneder inn i reisen fikk han et videokamera og en god idé: Han ville filme seg selv mens han danset på stedene han besøkte. Da reisen var over klippet han sammen dansingen, la på musikk og la ut videoen på Internett.

Nå er den 29 år gamle amerikaneren kjent som «han der fyren som danser rundt om i verden» med snodige, glade dansetrinn.

- Dans er noe jeg har holdt på med lenge, forteller Matt Harding til Neste Klikk.

- Jeg brukte å irritere mine tidligere arbeidskollegaer ved å ta trinnene mine foran dem helt til de gikk lei og ble med til lunsj. Det er den samme dansen jeg brukte på reisen min.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjeragsbolten, Norge (Bilde fra videoen).Kjeragsbolten, Norge (Bilde fra videoen).

Den opprinnelige reisen varte i seks måneder. Men etter at videoen av dansende Matt nærmest fikk kultstatus på nettet, tok en tyggegummiprodusent kontakt for å spørre om Matt ville legge ut på en ny reise, for å reklamere for tyggegummiens lange smak. Matt takket ja. Og i begynnelsen av 2006 la han ut på en ny seksmåneders tur, gjennom 39 land fordelt på alle verdens kontinenter.

Og konseptet var fortsatt det samme: Å filme seg selv som danset i kjente byer, i storslagen natur eller foran berømte bygninger. Noe ikke alle var like begeistret for.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- I Hellas ble jeg arrestert av politiet. De syntes jeg viste mangel på respekt ved å danse foran Parthenon, og tok meg med til politistasjonen for avhør. Heldigvis slapp de meg ut igjen kort tid etter, forteller Matt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens han var på reise i Europa fikk han et tips som ledet ham til Norge. En venn av ham viste et bilde av den berømte Kjeragbolten utenfor Stavanger. Og det var så storslagent at Matt sporenstreks forandret reiseplanene sine for å legge turen til Kjerag.

- Jeg vil svært gjerne komme tilbake for å se mer av Norge en annen gang, forteller Matt.

- Men det var dyrt hos dere. De stakkars amerikanske dollarene hadde lite å stille opp med mot de mektige kronene.

29-åringen fra Connecticut, USA, lover imidlertid at han kommer til å fortsette både med dansingen og reisingen fremover. Men han tviler på at han kommer til å innføre andre elementer på reisingen, så som å stå på hode eller gå på hendene.

- Det er ikke så mye jeg er god på. Jeg er ikke engang spesielt flink til å danse. Men slik jeg ser det, er dansing en av tingene det går greit å være dårlig i.


Videoen og hjemmesiden til Matt finner du her.