Flom har krevd flere hundre liv i Indonesia

Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 300 mennesker har trolig mistet livet i flom og jordskred på øya Sulawesi øst i Indonesia denne uka.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Landsbyboere bærer bort et dødsoffer for flommen og jordrasene på Sulawesi øst i Indonesia. Foto: REUTERS/SCANPIXLandsbyboere bærer bort et dødsoffer for flommen og jordrasene på Sulawesi øst i Indonesia. Foto: REUTERS/SCANPIX

Jakarta (NTB-Reuters): Torsdag morgen var 188 mennesker funnet døde, mens 145 fortsatt var savnet, ifølge en talsmann for redningsmannskapene.

En omfattende redningsaksjon er i gang i Sinjai-distriktet i provinsen Sør-Sulawesi. Jordrasene ble utløst etter at to dager med styrtregn fikk elver i minst sju distrikter til å gå over sine bredder.

Både soldater, politi og sivile lete- og redningsmannskaper har gjennomsøkt de hardest rammede områdene. De har lett gjennom ruiner av hus og gravd i søle etter jordras på jakt etter overlevende.

Flere veier er ufremkommelige på grunn av rasene, og hjelpemannskap har dermed ikke kunnet ta seg fram til alle rammede steder.

Enkelte av ofrene ble onsdag lagt i massegraver fordi etterlatte slektninger ikke var i stand til å ta seg av likene. Blant de døde er også flere små barn.