Ingen kamp mellom verdens verste fotballag

Artikkelen fortsetter under annonsen

Like viktig som å finne ut hvem som er verdens beste fotballag, er å finne ut hvem som er dårligst i verden. I år blir det ikke noe av bunnoppgjøret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Samme dag som Brasil slo Tyskland 2-0 i fotball-VM for fire år siden, fant et minst like interessant oppgjør sted i den Himalayske fjellheimen. Da møttes nemlig det som da var verdens to verste fotballag, Montserrat og Bhutan, i en vennskapskamp for å avgjøre hvem som kunne smykke seg med tittelen dårligst i verden.

Hvem som vant dengang, kommer vil tilbake til. Men først:



Det internasjonale fotballforbundet FIFA har per i dag 205 medlemsland. Disse medlemslandene rangeres i en liste vurdert etter resultat og prestasjoner, og toppes gjerne av gode fotballnasjoner som Brasil, Tyskland eller Italia.

På nederste ende av rangeringslisten finner man land som ikke har markert seg like godt. I hvert fall ikke i form av gode resultater og strålende enkeltprestasjoner. FIFA-listen oppdateres jevnlig. Og for tiden er det vesle Turks & Caicos og stillehavsnasjonen Amerikansk Samoa som ligger i bunn.

Mange hadde derfor håpet at man ville følge opp tradisjonen fra for fire år siden, med et bunnoppgjør på finaledagen i Fotball VM. Et oppgjør mellom vesle Turks & Caicos og Amerikansk Samoa.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det blir det imidlertid ingenting av.



- Det er synd, uttalte FIFA talsmann Markus Siegler under FIFAs daglige oppdatering, - fordi det var morsomt forrige gang, og det ble laget en strålende dokumentar om hendelsen, men det eksisterer dessverre ingen planer om repetisjon.

Ettersom ingen av de to bunnlagene har vunnet en internasjonal FIFA-kamp før, var det knyttet stor forventing til et eventuelt oppgjør.

Turks & Caicos har ikke vunnet en eneste kamp siden 1983. Og Amerikansk Samoa tapte hele 31-0 i et oppgjør mot Australia. Det er forøvrig det største tapet noen gang registrert i internasjonal fotball.

Og hvem som vant den gangen Bhutan og Montserrat møttes for fire år siden? Jo, den gangen vant Bhutan 4-0 over Montserrat foran 15000 tilskuere.


Kilde: Reuters.

Kanskje kunne Tufte IL ha klart å slå Turks & Caicos og Amerikansk Samoa, de to dårligste lagene på FIFAs ranking.Kanskje kunne Tufte IL ha klart å slå Turks & Caicos og Amerikansk Samoa, de to dårligste lagene på FIFAs ranking.