Meny

Hund ringte nødnummer og reddet syk eier

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beaglen Belle ringte nødnummeret 911 da eieren fikk insulinsjokk. Mandag fikk hunden en pris for å ha reddet eierens liv.

Miami (NTB-AFP): Hundeeiere bør ikke forvente at deres firbeinte venner uten videre skal gjøre det samme. Beaglen Belle var opplært til å bistå sin eier, som lider av diabetes.

Hundeeieren Kevin Weaver, som bor i byen Ocoee i Florida, skaffet seg beaglen for å ha selskap. Men da han hørte om en organisasjon som dresserte hunder til å alarmere eiere om et kommende insulinsjokk, bestemte han seg for å trene opp hunden som hjelpepleier.

Ved å sleike og lukte på eierens nese, kan Belle merke om eierens blodsukkernivå er faretruende lavt, og gi beskjed om det. Det var det som skjedde i februar i år. Men Weaver trodde bare at Belle trengte å luftes, og reagerte ikke. Noen minutter etter fikk han insulinsjokk.

Belle fikk tak i sin eiers mobiltelefon og trykte med tennene på tallet ni, som var programmert til å varsle det amerikanske nødnummeret 911.

Da alarmsentralen hørte Belle bjeffe i telefonen, kom de til stedet bare få minutter etter. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus