Norge Rundt i lokalpressen (2)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Strand invadert av tusenbein, benken på Øya blir endelig fikset og trettenårige Vegard spilte Mozart med caps. Her er flere nyheter fra uken som gikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Det finnes mange gullkorn i lokalpressen som ikke får den oppmerksomheten de fortjener. Her er noen eksempler fra uken som gikk.


Ognastranda på Jæren er full av småkryp. (Faksimile fra Jærbladet).Ognastranda på Jæren er full av småkryp. (Faksimile fra Jærbladet).

Kryr av tusenbein på Ognastranda


Som hovedsak i sin nettavis meldte Jærbladet nylig at Ognastranden er invadert av ekle småkryp. Ifølge zoolog Tore R. Nielsen i Sandnes dreier det seg om helt ufarlige tusenbein, som ganske sikkert vil krype vekk eller dø av mangel på fuktighet om ikke så lenge. Men zoologen advarer nysgjerrige mot å putte tusenbeinene i munnen. De smaker nemlig bittert og ikke spesielt godt.


Mozart med caps


Tretten år gamle Vegard glemte å ta av capsen da han spilte Mozart, melder avisa Selbyggen. Det var under Musikk- og kulturskolens elevkonsert i Selbu forrige uke at den vesle skandalen utspilte seg. Det hjalp ikke at musikklærereren prøvde å gi diskret hint i form av visking under konserten, capsen ble værende på. Heldigvis klarte pianotalentet likevel å sjarmere og imponere publikum.


Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Benken på Øya blir fikset!


Den strategisk plasserte benken ved transformatoren i Galeioddveien på Øya ved Kragerø skal endelig fikses. Benken ble ødelagt under snørydding i vinter, og har derfor vært ubrukelig lenge. Men nå har det endelig blitt inngått avtale om reparering.
- Alle kan være uheldige, men de får i anstendighetens navn ordne opp etter seg, sier et øyenvitne som Kragerø Avisa har snakket med.


Kyrne blir satt pris på i Telemark. (Faksimile fra Vest-Telemark Blad).Kyrne blir satt pris på i Telemark. (Faksimile fra Vest-Telemark Blad).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Storslått feiring av kua i Kviteseidbyen


Vest-Telemark Blad skriver at det internasjonale kunstfenomenet CowParade har kommet til Telemark. 27 kunstnere og tre skoleklasser har dekorert tretti kyr i glassfiber. Og både bølingen av glasssfiberdyr og Telemarkskua satte farge på Kviteseidbyen lørdag, da omlag 2000 mennesker deltok på markeringen av 150-årsjubileet for det første rasefesjået i Norge.


Artikkelen fortsetter under annonsen

Østfolds tykkeste tre i Rakkestad?


Er du glad i trær og konkurranser, burde denne saken til Rakkestad Avis være midt i blinken. De kan nemlig fortelle at Skogselskapet i Østfold er på jakt etter fylkets tykkeste tre. Flere av trærne som deltok forrige gang konkurransen ble avholdt, for tyve år siden, er nemlig døde - og Skogselskapet håper på nye tilskudd på stammen denne gang.
- Det blir ikke premier av stor økonomisk verdi, men hederlig omtale og premier til de tykkeste trærne i hver treklasse, sier informasjonskonsulent i Skogselskapet i Østfold, Dag Friberg.


Hund ville redde Bambi

TelemarksAvisa bringer den vemodige historien om en liten rådyrkalv som ble funnet forkommen i en maurtue. Kalven ble tatt med hjem til Olav Hagen, hvor den fikk stell og omsorg av hele familien. Også familiens hund Aemi bidro, og hjalp til med å vaske og slikke den vesle kalven. Men dessverre var Bambi for svak og døde etter noen dager.


---

Har du tips om en god historie fra din lokalavis. Send inn til magred@startsiden.no.