Meny

Vanlige legemidler kan gi deg soleksem

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): P-piller, smertestillende tabletter, antibiotika, antidepressiva og en rekke andre medisiner kan forandre kroppen din slik at selv forsiktig soling fører til et stort utbrudd av soleksem.

Hvis du er riktig uheldig, kan du dessuten få en allergisk reaksjon med feber, blemmer og vabler, skriver Aftenposten.

Årsaken til at toleransen for sol kan forandres av vanlige legemidler, er at medisiner i større eller mindre grad påvirker kroppen på en rekke ulike måter. En av disse påvirkningene gjelder nettopp kroppens evne til å takle normal stråling fra solen. Noen legemidler kan nemlig forandre hudens følsomhet overfor lys.

- Folk må for all del ikke slutte å ta medisinene sine, advarer professor Hanne Hjorth Tønnesen ved Farmasøytisk institutt ved Universitetet i Oslo.

- Men det er viktig at vi er bevisste på at visse medisiner i enkelte tilfeller kan gjøre oss lysfølsomme. De som bruker slike medisiner, bør være på vakt og beskytte seg med solkrem eller klær, sier hun. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus