Meny

Kø, kø og knall musikk

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndagen på Norwegian Wood var preget av den merkelige kombinasjonen av kø og god stemning.

I et Frognerbad stappet til randen måtte man søndag stå i kø, gå i kø og ja, nærmest sitte i kø. Eller i hvert fall opp på hverandre. Kun ett sted slapp man å vente og det var i baren.

Tross køer, noen truende mørke skyer og en smådeprimert canadisk syngedame (Martha Wainwright som ikke fikk oppmerksomheten hun fortjente og ble litt lei seg) var stemningen på topp under Norwegian Woods siste dag.

Vi ba fem festivalgjester forklare hvorfor:

Midt i menneskemengden sitter

Emelie Gressberg

(21) fra Kongsvinger. Hun registrerte seg som frivillig da hun fant ut at det ikke var flere billetter igjen til Kent:

- Jeg jobbet i baren fredag og lørdag bare for å se Kent. Det var den eneste måten jeg kunne komme meg på konserten, forteller hun.

Det er Emelies første gang på Norwegian Wood, og hun er godt fornøyd:

- Det er veldig koselig her, ikke så stort så det går lett an å finne hverandre igjen. Og det er ikke noe bråk. Da vi jobbet i baren var alle veldig hyggelige og blide.


Frode Hosarøygard (30) fra Toten har slått seg ned litt lengre bak i badet, der gressbakken fremdeles såvidt er synlig. Han synes også det er positivt at det går rolig for seg, selv om det er mye folk:

- Folk virker litt slitne, men det er jo søndag, sier han og ler.

Det er også Frodes første gang på festivalen. Og førsteinntrykket er godt:

- Det er litt småkjølig, bortsett fra det er jeg godt fornøyd, sier han med et smil.

- Jeg kom hit for å se Kent, men har også fått med meg Minor Majority, som jo er fin musikk å sitte å «slacke» til. Kommer det andre kjente band tar jeg nok turen igjen.

Danske

Lasse Storgaard

(20) har heller ikke vært på Norwegian Wood før. Men han har vært på Roskilde og kan slå fast at det er noe ganske annet:

- Det er annet klientell og litt annen størrelse, sier han lattermildt.

- Men dette er absolutt en hyggelig liten festival.

- Det eneste jeg ikke forstår er betalingen med disse lappene (ølbonger og matbonger red.anm). Det er litt upraktisk, men det har sikkert et formål.

- Jeg kom for å se Minor Majority og Mew. Jeg fikk ikke sett så mye av den første konserten, det er så mye folk. Men Minor Majority hørtes bra ut, sier Lasse like blid.

En litt annerledes festivalgjest finner vi i teltet til Leger Uten Grenser.

Liv Randi Skuggerud

synes festival og informasjonsarbeid er en god kombinasjon:

- Vi er her for å gjøre oss synlige. Vi vil at flest mulig skal få vite hvordan vi jobber.

Og publikum viser interesse?

- Ja da, det er ikke akkurat kø her, men mange vil ha informasjon.

Litt musikk får de med seg også:

- Lyden er bra og når konsertene pågår er det lite som skjer her hos oss, så da kan vi trekke nedover i bakken.

Og midt i bakken, i den tykkeste folkemengden, trykket sammen på to kvadratmeter sammen med seks venner, finner vi

Kjell

Olav Tangen

(29) fra Trysil.

- Jeg har vært på Norwegian Wood en gang før, i 2003. Da så jeg Counting Crows. Det var en av de bedre konsertene jeg har vært på. Kanskje den aller beste, forteller Kjell Olav.

- Når du er fan og ser bandet for første gang blir det en bra opplevelse, legger han til.

Selv om det er de svenske rockerne i Kent som har trukket Kjell Olav til badet, har han ørene åpne for andre lyder også:

- Jeg er imponert over bandene på Underwood. Både Haugesund Popensemble som spilte tidligere og The Blackbirds som spiller nå.

Kunne arrangørene gjort noe annerledes, bedre?

- Norwegian Wood er et kjempearrangement, det eneste negative er at festivalen er under fotball-VM, svarer Kjell Olav, men trekker det fort tilbake:

- Nei, det er faktisk bare positivt. Jeg kom meg jo vekk fra TVen, avslutter han med et smil.

Og det var ikke bare publikum som koste seg i Frognerbadet på søndag:

Etter å ha truet med å bli deprimert («og det er ikke et vakkert syn») fikk Martha Wainwright litt oppmerksomhet. (Foto: Leni Aurora Brækhus)Etter å ha truet med å bli deprimert («og det er ikke et vakkert syn») fikk Martha Wainwright litt oppmerksomhet. (Foto: Leni Aurora Brækhus)


Minor Majority var strålende fornøyde med å få spille for et stappfullt Frognerbad. (Foto: Leni Aurora Brækhus)Minor Majority var strålende fornøyde med å få spille for et stappfullt Frognerbad. (Foto: Leni Aurora Brækhus)


Mange ble nok positivt overrasket av Maria Mena, som etter en uheldig opptreden på amerikansk TV har hatt rykte på seg for å være dårlig live. I badet var hun flink! (Foto: Leni Aurora Brækhus)Mange ble nok positivt overrasket av Maria Mena, som etter en uheldig opptreden på amerikansk TV har hatt rykte på seg for å være dårlig live. I badet var hun flink! (Foto: Leni Aurora Brækhus)

Den lille frontmannen med den store stemmen. Jonas Bjerre og Mew falt i smak hos publikum. (Foto: Leni Aurora Brækhus)Den lille frontmannen med den store stemmen. Jonas Bjerre og Mew falt i smak hos publikum. (Foto: Leni Aurora Brækhus)

Vokalist Jocke Berg i bandet som alle hadde ventet på. Svenske Kent skuffet ikke fansen. Det var fest i Frognerbadet de siste 90 minuttene av Norwegian Wood 2006. (Foto Leni Aurora Brækhus)Vokalist Jocke Berg i bandet som alle hadde ventet på. Svenske Kent skuffet ikke fansen. Det var fest i Frognerbadet de siste 90 minuttene av Norwegian Wood 2006. (Foto Leni Aurora Brækhus)


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus