Åpen for alle - alltid

Gates trekker seg fra Microsofts daglige drift

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bill Gates sier han fra og med juli 2008 ikke lenger vil være involvert i den daglige driften av IT-giganten Microsoft.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Bill Gates sier han fra og med juli 2008 ikke lenger vil være involvert i den daglige driften av IT-giganten Microsoft. Gates skal bruke mer tid på arbeidet med fondet han har opprettet til helse- og utdanningsfremmende tiltak verden over. Foto: REUTERS/Rick Wilking/SCANPIXBill Gates sier han fra og med juli 2008 ikke lenger vil være involvert i den daglige driften av IT-giganten Microsoft. Gates skal bruke mer tid på arbeidet med fondet han har opprettet til helse- og utdanningsfremmende tiltak verden over. Foto: REUTERS/Rick Wilking/SCANPIX

New York (NTB-AFP): Gates vil heller bruke mer tid på arbeidet med fondet han har opprettet til helse- og utdanningsfremmende tiltak verden over.

Microsoft har gjort Bill Gate til verdens rikeste mann, og han skal fortsette i sin rolle som selskapets styreleder og rådgiver.

Fondet, som ledes av Bill Gates og hans kone Melinda, har en nettoverdi på hele 29,1 milliarder dollar (177 milliarder kroner), noe som tilsvarer bruttonasjonalproduktet til Luxembourg.

Stiftelsen har delt ut over 10,5 milliarder dollar (64 milliarder kroner) til forskjellige formål siden den ble opprettet i 2000.

Amerikanske Time, kåret ekteparet Gates til årets personer i 2005, sammen med U2-vokalist Bono. Ifølge ukemagasinet har ingen tidligere gitt bort så mye penger så raskt.

(©NTB)