- Godt forhold mellom USA og Norge

Artikkelen fortsetter under annonsen

- USAs forhold til Norge er godt. Norge har engasjert seg på mange områder slik som i den vanskelige situasjonen i Somalia, for det palestinske folk, og sammen med oss innen nødhjelp og bistand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Washington (NTB-Ole Morten Orset): Det sa USAs utenriksminister Condoleezza Rice da hun tok imot utenriksminister Jonas Gahr Støre i Washington torsdag. I forkant ble det spådd at spørsmål omkring Guantanamobasen på Cuba og Hamas-besøkene i Norge kunne skape gnisninger. Men i etterkant av møtet kunne det synes som om det to utenriksministrene har blitt enige om at de var uenige.

- Når det gjelder Guantanamo så mener vi at det er et internasjonalt lovverk som beskytter fangene, mens USA mener at dette ikke finnes. Dette er noe som rettsavdelingene i våre departementer nå diskuterer. Når det gjelder Hamas spørsmålet så misliker USA at vi har latt embetsmenn møte representantene fra Hamas. Men her følger vi en linje med kommunikasjon som vi har fulgt i mange år i Norge, sier Støre til NTB.

Det var en tydelig fornøyd norsk utenriksminister som møtte pressen utenfor det amerikanske utenriksdepartementet.

- Det var en god samtale med mange tema. Det er en interessant samtalepartner som møter en med respekt og gode argumenter. Det blir mye å følge opp. Vi snakket om alt fra Afghanistan, Haiti og Midtøsten til Nordområdene og energi, sier Støre.

Støre avviste også at det er stor uenighet mellom USA og Norge i Midtøsten-spørsmålet.

(©NTB)