Det virkelige startskuddet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter en «lydsjekk» med Roger Waters på onsdag, ble torsdagen i Frognerbadet det virkelige startskuddet for Norwegian Wood 2006.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gnarls Barkleys Cee-Lo viste stemmeprakt i badet torsdag. (Foto: Stig Henning Morken)Gnarls Barkleys Cee-Lo viste stemmeprakt i badet torsdag. (Foto: Stig Henning Morken)

Denne uken arrangeres musikkfestivalen Norwegian Wood i Oslo for femtende året på rad, og det er kanskje i anledning jubileet at værgudene har bestemt seg for å slå på stortromma.

Det hadde arrangørene også gjort, ved å legge en ekstra dag til det ordinære programmet. Pink Floyds Roger Waters skuffet nok ikke et fullsatt Frognerbad onsdag, men det var likevel torsdag som var første ordentlige festivaldag i badet. Eller som festivalsjefen Jørgen Roll selv sa det:

- Etter en lydsjekk i går, er det i dag det virkelig begynner.

Og de ovenfornevnte gudene var altså på arrangørenes side. Solen varmet godt og et lettkledd og solbrilleprydet publikum strømmet sakte men sikkert på. Og etter hvert som klokken nærmet seg 18.00 og tiden for kveldens første høydepunkt, ble havet av mennesker stadig tettere på gressbakken foran scenen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da amerikanerne i Gnarls Barkley - som denne våren har lagt verden for sine føtter med monsterhitten «Crazy» - entret scenen oppfordret de folk til å slippe seg løs og ikke være sjenerte. «Live it, love it and have a good time,» ropte vokalisten som går under navnet Cee-Lo. Og i hvert fall i perioder, fulgte publikum denne oppfordringen.

Lokale helter


National Bank var i storform, ført an av Thomas Dybdahl. (Foto: Leni Aurora Brækhus)National Bank var i storform, ført an av Thomas Dybdahl. (Foto: Leni Aurora Brækhus)

Neste band ut var de hjemlige heltene i National Bank, som det har vært stille rundt en god stund. Gutta, med Thomas Dybdahl i spissen, benyttet derfor anledningen til å presentere noe nytt materiale, som ble godt mottatt av et tilbakelent publikum.

Men «gamle» godbiter som «Tolerate», «A Recorder In Red Plastic» og «What Is Left?» var også selvsagte og velkomne innslag.

Den alltid barbente Thomas Dybdal og resten av gjengen var i storform, og det var sikkert flere enn undertegnede som ble fristet til å børste støvet av albumet fra 2004.

Mannen som fikk avslutte torsdagen i Frognerbadet var hentet inn fra det store utland, nærmere bestemt England. David Gray, som fylte 38 år tidligere i uken, åpnet showet med en fortryllende versjon av «Sail Away». Engelskmannen var i strålende humør og flørtet vilt med publikum. Noe de selvfølgelig visste å sette pris på.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

God stemning


Engelskmannen var i strålende humør, men visstnok ikke på grunn av fedrelandets innsats i VM. Tross en 2-0 seier i kveldens kamp mente David Gray at de var «F***ing shit». (Foto: Leni Aurora Brækhus)Engelskmannen var i strålende humør, men visstnok ikke på grunn av fedrelandets innsats i VM. Tross en 2-0 seier i kveldens kamp mente David Gray at de var «F***ing shit». (Foto: Leni Aurora Brækhus)

Uttrykket «de gamle er eldst» kan sies å være passende når det er snakk om Davids Grays låter - i hvert fall hvis man skal dømme etter responsen fra publikum.

Sanger som «Babylon», «Please Forgive Me» og ikke minst ekstranummeret «This Years Love» løftet stemningen i badet minst ti hakk, mens mindre kjente låter kunne virke noe søvndyssende.

Om David var klar over at han hadde kongelig publikum er uvisst, men Kronprins Haakon Magnus, Mette-Marit og lille Marius ble iallfall observert øverst i bakken. Også de tilsynelatende godt fornøyd.

Det gikk i det hele tatt knirkefritt i Frognerbadet torsdag. I år som i fjor har arrangørene gjort en god jobb med å skaffe nok folk i barene og unngår man de mest travle tidspunktene er det også nok toaletter. Med andre ord, publikum slipper å tilbringe halve festivalen i kø.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Undertegnede hørte kun en klage i løpet av hele kvelden, og vedkommende hadde et godt poeng. Norwegian Wood har et særdeles dårlig utvalg i mat. Det er ikke alle som ønsker å spise popkorn, pølser, vafler og pizza en hel helg.

Her er det rom for forbedring!


Men det lover bra for resten av Norwegian Wood 2006, en titt på værmeldingen og ikke minst resten av helgens program (se faktaboks) understreker vel dette.


Helgens program:Fredag:* Soulfly
* Deftones
* Turboneger

Portene åpnes 17.00.Lørdag:* Ron Sexsmith
* Corazòn
* Elivra Nikolaisen
* Richard Hawley
* Big Bang
* Lou Reed

Portene åpnes 12.00.Søndag:* Vidar Vang
* Martha Wainwright
* Minor Majority
* Maria Mena
* Mew
* Kent

Portene åpnes 12.00

Les mer på Norwegian Woods hjemmeside.


Mer i magasinet Neste Klikk


Norwegian Wood
Gnarls Barkley: Kraftfull soul i sola (15.06.2006)
Roger Waters: En bleik kopi (14.06.2006)

ABC Startsiden:


Musikk
Musikkanmeldelser