- Danskene tapper SAS Braathens

Artikkelen fortsetter under annonsen

Inntektene fra SAS' pengemaskiner på rutene mellom Norge og Danmark havner i danske SAS, ikke i norske SAS Braathens.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Oslo (NTB): På andre flyginger mellom de tre skandinaviske landene deles inntekter og utgifter likt mellom de tre nasjonale selskapene under SAS-paraplyen, skriver Dagsavisen.

- Det er komplett uforståelig at man på denne måten gir bort trafikk og inntekter fra SAS Braathens til SAS Danmark. Resultatet er et stort økonomisk tap for SAS Braathens, og bortfall av norske arbeidsplasser, sier lederen for de kabinansatte i SAS, John Lyng, som også har vært styremedlem i SAS-konsernet i tre år.

Informasjonssjef Siv Meisingset i SAS Braathens bekrefter at det danske SAS-selskapet driver all trafikk mellom Norge og Danmark, mens flygningene til Sverige deles mellom det norske og det svenske selskapet. Hun vil ikke si noe om hvorfor det er slik.

Pressesjef Jens Langergaard i SAS Danmark vil overfor Dagsavisen ikke oppgi tall for inntjening på denne ruten, men levner liten tvil om at den er svært viktig for selskapet.

John Lyng er ikke i tvil om at den spesielle fordelingen av ruter mellom Norge og Danmark er den danske konsernsjefen Jørgen Lindegaards beslutning.

(©NTB)