Åpen for alle - alltid

- Guantanamo rekrutterer terroristar

Artikkelen fortsetter under annonsen

Storbritannias lordkanslar, Charles Falconer, fordømmer den amerikanske fangeleiren på Guantanamo og seier den fremjar terrorisme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fangar på den amerikanske Guantanamobasen på Cuba. Storbritannias lordkanslar, Charles Falconer, fordømmer nå den amerikanske fangeleiren på Guantanamo og seier han fremjar terrorisme. Foto: REUTERS/SCANPIX Fangar på den amerikanske Guantanamobasen på Cuba. Storbritannias lordkanslar, Charles Falconer, fordømmer nå den amerikanske fangeleiren på Guantanamo og seier han fremjar terrorisme. Foto: REUTERS/SCANPIX

(NTB:) Lordkanslar Falconer, som er president i Overhuset og fungerer som ei form for justisminister, er ein nær alliert av statsminister Tony Blair.

Utsegnene frå Falconer er den hittil krassaste kritikken frå eit medlem
av den britiske regjeringa av USA sin fangeleir på Cuba.

USAs president George W. Bush seier han gjerne vil stengje fangeleiren på Guantanamo, men at han treng ein plan for rettsforfølging av fangane.

- Eg vil gjerne stengje Guantanamo, men eg erkjenner også at vi har
nokre pokker så farlege menneske der og at vi bør ha ein plan for korleis domstolane våre skal ta seg av dei, sa Bush på ein pressekonferanse utanfor Det kvite hus onsdag. (©NTB)

Les meir nynorsk i Neste Klikk:


Aktuelt
Helse og samliv
Konkurransar
Kultur
Mat og drikke
Moro
Dyr
Forbruk(ar)
Nett og teknologi
Næringsliv
Reise og oppleving