Åpen for alle - alltid

Norge Rundt i lokalpressen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Altajente spiller på gammelt fiolin-klenodium, Joachim på Lalm har kjøpt bil til mor si og fire unger i Glomdalen har blitt frastjålet syklene sine. Her er lokalnyheter fra hele Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Det finnes mange gullkorn i lokalpressen som ikke får den oppmerksomheten de fortjener. Her er noen eksempler fra uken som gikk.


Joachim kjøpte bil til mor si for konfirmasjonspengene han fikk. Faksmile fra avisa Fjuken.Joachim kjøpte bil til mor si for konfirmasjonspengene han fikk. Faksmile fra avisa Fjuken.

Kjøpte bil til mamma


Hovedsak i avisa Fjuken er en skikkelig solskinnshistorie. Der forteller de om femtenårige Joachim på Lalm som egentlig ønsket seg surroundanlegg og lett motorsykkel. Men gutten visste også at mamma Brit ønsket seg ny bil. Derfor brukte han femten tusen av konfirmasjonspengene til å kjøpe ny bil til mor si. En VW Passat stasjonsvogn, 1992-modell.
- Det er enorm stor forskjell å køyre denne bilen her og den gamle, forteller mamma Brit.


Alle frastjålet syklene

Fullt så hyggelig er det ikke i Glomdalen. På kort tid har nemlig Benjamin (7), Emilie (13), Noor (9) og Anna (10) blitt frastjålet syklene sine.
Den ene sykkelen var helt ny, de andre to ble kjøpt i fjor. Hva som skjedde med den fjerde er vi ikke helt sikre på. Men i påvente av at politianmeldelse og forsikringsoppgjør skal gå sin gang, låner nå ungene i nabolaget sykler av hverandre.


Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Olga Skorpen så seg grundig lei overgrodd gress og klippet seg vei til søstera si. Faksimile fra Sunnhordland.noOlga Skorpen så seg grundig lei overgrodd gress og klippet seg vei til søstera si. Faksimile fra Sunnhordland.no

Tek saksa i eigne hender


Sunnhordland skriver om 86 år gamle Olga Skorpen som så seg så lei av at uteområdene rundt trygdeboligen hennes ikke ble stelt, at hun rett og slett tok saksen i egne hender og klippet seg veg bort til søstera Elen Nielsen. - På grunn av det høge graset kan me ikkje lenger ta oss ein rusletur i hagen når det har regna. Me vert klisjvåte på beina, sier de til avisen Sunnhordland.


Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spiller på klenodium

Fjortenårige Miriam Helms Ålien fra Alta har en fiolin andre fiolinister bare kan drømme om. Fram til hun blir tyve får hun disponere en 226 år gammel Gagliano-fiolin verdt over en million kroner. Men å miste den verdifulle fiolinen i gulvet tenker hun ikke noe på.
- Nei. Hvis jeg skulle gjøre det, kunne jeg jo ikke spille på noen fioliner, sier hun til Altaposten.


Artikkelen fortsetter under annonsen

Jorun Stiansen lovar å skrive autografar

Dersom du drømmer om autografen til Jorun Stiansen kan det lønne seg å ta turen til Sirdal Kulturhus førstkommende fredag. Da skal nemlig fjorårets Idolvinner opptre under Kraftdagene på Tonstad, og ifølge Sirdølen avis lover hun å skrive autografer til dem som vil ha. Og tar du notater, kan du også notere deg at Jorun Stiansen har vært i Sirdal før, sammen med broren Nicolay, dengang han konkurrerte i langrennsporet, også i Vest-Agders vestligste kommune.

---

Har du tips om en god historie fra din lokalavis. Send inn til magred@startsiden.no.