Fyllekjører skyldte på mammas syltetøy

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 49 år gammel promilletiltalt mann påsto at han hadde spist seg full på mammas syltetøy da han forklarte seg i Skien og Porsgrunn tingrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

IllustrasjonsfotoIllustrasjonsfoto

Skien (NTB): - Jeg elsker mammas plommesyltetøy, og langet i meg flere brødskiver med favorittpålegget mitt. Men syltetøyet var gammelt, og må ha gjæret. Derfor var jeg blitt godt på en snei da jeg tok plass i førersetet.

Det var forklaringen fra 49-åringen da han skulle redegjøre for en kjøretur til Gardermoen i februar. På E18 i Bamble i Telemark ble han stoppet i en promillekontroll og selv om han blåste rødt flere ganger, blånektet mannen for å ha drukket alkohol. Blodprøven som ble tatt to timer senere avslørte en promille på 0,75.

- Denne morgenen hentet jeg et glass med plommesyltetøy mamma hadde laget for en god del år siden. Under lokket lå det en mugghinne, men jeg dro av hinnen, og smaken var akkurat slik jeg husket mammas syltetøy. Dermed klasket jeg delikatessen på fire brødskiver, forklarte 49-åringen ifølge Telemarksavisa.

Men påtalemyndighetens ekspertvitne knuste syltetøyhistorien.

- Det er helt utelukket at tiltalte kan ha fått i seg så mye alkohol gjennom syltetøy at det kan avleses i en promilletest, sa professor Judith Narvhus ved Universitetet for miljø- og biovitenskap. (©NTB)