Flygelederne enige med Avinor

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det blir ikke stans i luftfarten etter at Avinor og Norsk Flygelederforening (NFF) har kommet til enighet i lønnsoppgjøret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Foto: Jan Greve / Scanpix)(Foto: Jan Greve / Scanpix)

Oslo (NTB-Peter Tálos): Meklingen hos Riksmeklingsmannen, som skulle startet mandag, er avlyst etter at partene ble enige.

- Jeg er glad for at våre kunder nå kan være trygge på at det ikke blir noen konflikt i Avinor som kan forstyrre reiseplanene deres - nå ved inngangen til sommerferien, sier administrerende direktør Sverre Quale i Avinor i en pressemelding mandag morgen.

Vanskelig


Leder for flygelederne, Rolf Skrede, er glad for at partene ikke behøvde å gå til mekling, men erkjenner at oppgjøret har vært tøft. Detaljene i oppgjøret offentliggjøres ikke av partene før mandag ettermiddag.

- Det har vært en vanskelig prosess, og utgangspunktet har vært særdeles krevende. Vi skulle finne en løsning på at vi manglet 100 flygeledere, og det å finne en løsning på det i forbindelse med et tariffoppgjør, har ikke vært lett, sier Rolf Skrede til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Ingen garantier


Han sier at begge parter har måttet strekke seg langt for å unngå mekling og streik. Han vil likevel ikke gi de samme garantiene til passasjerene som Quale har gitt, så lenge den betydelige underbemanningen ikke er dekket inn.

- Vi vil ikke gi noen garantier, og det vil ta tid før vi begynner å se effekten av det vi er blitt enige om. Men vi håper vi nå har lagt et grunnlag for å legge dette uføret bak oss, sier Skrede.

De LO-organiserte i Avinor kom til enighet med arbeidsgiveren for en knapp uke siden. (©NTB)