Meny

Flygelederne enige med Avinor

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir ikke stans i luftfarten etter at Avinor og Norsk Flygelederforening (NFF) har kommet til enighet i lønnsoppgjøret.

(Foto: Jan Greve / Scanpix)(Foto: Jan Greve / Scanpix)

Oslo (NTB-Peter Tálos): Meklingen hos Riksmeklingsmannen, som skulle startet mandag, er avlyst etter at partene ble enige.

- Jeg er glad for at våre kunder nå kan være trygge på at det ikke blir noen konflikt i Avinor som kan forstyrre reiseplanene deres - nå ved inngangen til sommerferien, sier administrerende direktør Sverre Quale i Avinor i en pressemelding mandag morgen.

Vanskelig


Leder for flygelederne, Rolf Skrede, er glad for at partene ikke behøvde å gå til mekling, men erkjenner at oppgjøret har vært tøft. Detaljene i oppgjøret offentliggjøres ikke av partene før mandag ettermiddag.

- Det har vært en vanskelig prosess, og utgangspunktet har vært særdeles krevende. Vi skulle finne en løsning på at vi manglet 100 flygeledere, og det å finne en løsning på det i forbindelse med et tariffoppgjør, har ikke vært lett, sier Rolf Skrede til NTB.

- Ingen garantier


Han sier at begge parter har måttet strekke seg langt for å unngå mekling og streik. Han vil likevel ikke gi de samme garantiene til passasjerene som Quale har gitt, så lenge den betydelige underbemanningen ikke er dekket inn.

- Vi vil ikke gi noen garantier, og det vil ta tid før vi begynner å se effekten av det vi er blitt enige om. Men vi håper vi nå har lagt et grunnlag for å legge dette uføret bak oss, sier Skrede.

De LO-organiserte i Avinor kom til enighet med arbeidsgiveren for en knapp uke siden. (©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus