Meny

Filmklikk: Bøker på kino og homserykter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kinohelgen står for døren og her er ukas Filmklikk med løse rykter og håndfast nytt fra filmens verden.

I forrige ukes Filmklikk nevnte jeg at den fjerde «Die Hard»-filmen rykket stadig nærmere start, og nå ser det faktisk ut til at Bruce Willis/John McClane også rykker nærmere gamle furet værbitt. Ubekreftede rykter sier nemlig at det leites etter egnede innspillingssteder for «Die Hard 4.0» i Norge.

(Foto: 20th Century Fox)(Foto: 20th Century Fox)

En blodig, skitten Bruce Willis med istykkerrevet t-skjorte i vill slåsskamp på taket av Nidarosdomen? Eller kanskje han må uskadeliggjøre en førerløs blåtrikk fylt med sprengstoff på full fart nedover mot et fullpakket Bislett Stadion? Eventuelt blir han kanskje hengende etter neglene på Prekestolen over Lysefjorden med en bazooka mot tinningen… Vi tror det når vi ser det, men mest sannsynlig er det vel at norske landskap kun vil agerer et eller annet sted i USA dersom innspillingsteamet i det hele tatt tar turen over dammen.

Bøker best på kino?

Tross kritikerslakt og hard konkurranse fra «X-Men: The Last Stand» toppet Ron Howards adaptasjon av «Da Vinci-koden» kinostatistikken denne uka. En gjennomgående oppfatning blant anmelderne var at filmen var for pratsom, og at selv de som likte boka vil bli skuffet siden materialet i utgangspunktet var lite egnet for filmmediet.

(Foto: UIP)

Men det finnes heldigvis nok av vellykkede filmadaptasjoner og den britiske avisa «The Guardian» publiserte nettopp en kåring av de 50 beste. Lista er satt opp ved hjelp av en avstemning blant leserne, og toppes av klassikere som «To Kill a Mockingbird» (1962), «One Flew Over the Cuckoo's Nest» (1975), «Blade Runner» (1982) og selvsagt «The Godfather» (1972), men nyere filmer som «Brokeback Mountain» (2005), «Sin City» (2005) og «Fight Club» (1999) kom også med.

Er Superman homse?

(Foto: www.advocate.com)

I tiden fram til premieren på «Superman Returns» 28. juli er det bare å belage seg på en tiltagende strøm av taktisk lekkede nyheter, som den om at Brandon Routh stadig spjæret tirkoten fordi hans nytrente muskler svulmet så voldsomt. En sak som markedsførerne neppe hadde noe med å gjøre er derimot forsideoppslaget i homsemagasinet Advocate der det drøftes hvor homofil Superman er . Tross alt: Han holder en vesentlig side av seg selv «i skapet», og hvor mange hetro menn ville blitt sett i en tettsittende drakt i primærfarger med markert bul i skrittet? Den relativt tydelige homopolitiske underteksten i «X-Men: The Last Stand» blir også diskutert. Filmen handler jo i stor grad om hvorvidt mutanter bør «kureres» for sitt «avvik» eller være stolte av hva de er.

Krigsnytt

Blant ukas casting-nyheter kan det (med sober entusiasme) informeres om at Woody Harrelson har signert for å spille i Coen-brødrenes neste film. I følge fansiden www.youknow-forkids.com har gutta et drøyt dusin manus i lufta, men det neste som blir realisert er etter alle jærtegn krigsdramaet «No Country For Old Men», der også Tommy Lee Jones forventes å dukke opp.

Mer påkostet krigsfilm er på vei: Etter at både Russell Crowe og Heath Ledger har slått det fra seg å spille i Baz Luhrmanns siste prosjekt, ser det ut til at en tredje Hollywood-australier, nemlig Hugh Jackman, stepper inn. Som motspiller får han blant andre Nicole Kidman, og filmen, som ennå ikke har noen offisiell tittel, handler om en engelsk aristokrat (Kidman) som drar til Australia under 2. verdenskrig der hun blant annet opplever japanernes bombing av Darwin på ubehagelig nært hold.

En mer foruroligende nyhet er at Ivana Trump, ekskona til Donald «You're Fired!» Trump, har ytret ønske om å få Paris Hilton til å spille henne i filmversjonen av hennes liv.

- Paris reminds me of myself when I was younger. She lives life to the full. And she's a fabulous actress, melder Ivana i følge StarPulse.com.

Ukas trailer:

«The Wicker Man»

(Foto: Sony Pictures Entertainment)(Foto: Sony Pictures Entertainment)

Neil LaBute startet filmkarrieren med noen fantastisk nihilistiske filmer som «In the Company of Men» (1997) og «Your Friends and Neighbours» (1998), men har siden skuffet flere ganger. Nyinnspillinger av gromme kultskrekkfilmer er også suspekte saker, og LaBute har fått en del pepper på nettet fordi han har nå har leflet med en britisk klassiker, som hadde blant andre Christopher Lee og Britt Ekland på rollelista. Men vi lar tvilen komme tiltalte til gode, litt fordi Nicholas Cage, Ellen Burstyn («Requiem for a Dream») og Leelee Sobieski («Eyes Wide Shut») er med, men mest fordi David Lynchs faste komponist Angelo Badalamenti står for musikken.

Ukas filmsite:

Movie Mistakes

(Foto: www.moviemistakes.com / Lucasfilm Ltd.)(Foto: www.moviemistakes.com / Lucasfilm Ltd.)

Er du blant de som irriterer deg mintgrønn over sigaretter som blir lengre etter et klipp, mikrofoner som dingler øverst i bildet og digitale armbåndsur i filmer satt til bronsealderen? På dette nettstedet treffer du likesinnede petimetere som får utløp for sine frustrasjoner over utallige filmtabbene de mener å ha oppdaget. Enkelte har nok sett feil der alt er på stell, men siden er likevel svært underholdende. Ikke minst gjelder det listen over tidenes beste tabber, der du blant annet kan se stormtrooperen i «Star Wars» smelle panna i en dørkarm

Send gjerne inn tips om nettsteder, nytt, rykter og rabalder fra filmens verden her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus