Meny

Knut Storberget refser Oslo-politiet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisminister Knut Storberget (Ap) ber Oslo-politiet om å utnytte dagens lover bedre i arbeidet mot menneskehandel.

(Foto: Christoffer Askman/Scanpix)(Foto: Christoffer Askman/Scanpix)

Oslo (NTB): Dessuten ber han politiet om å opprette en egen gruppe som skal arbeide med prostitusjon, ifølge Dagsavisen.

Det ligger en kraftig refs av Oslo-politiet i forslaget. Politiet har i det siste kommet med flere utspill med bønn om nye lover til å bekjempe trafficking.

- Jeg understreker at jeg mener Oslo-politiet må bruke de lovhjemlene de allerede har i dette arbeidet. Blant annet har de bakmannsparagrafen og forbudet mot å kjøpe sex av jenter under 18 år. Oslo-politiet må intensivere bruken av disse, og dette arbeidet må prioriteres, sier Storberget til Dagsavisen.

Svært få dommer finnes i menneskehandelssaker. Knapt noen er blitt dømt for å kjøpe sex av jenter under 18 år.

- Det viser dilemmaet i denne saken. Det kommer krav om nye lovhjemler, uten at man egentlig bruker dem man allerede har, sier Storberget.

Det finnes mellom 1.200 og 1.600 prostituerte i Oslo.

- Vi har en gruppe på tre-fire personer av rundt 230 ansatte som har arbeid med trafficking som sin hovedoppgave og nesten utelukkende jobber med det, sier politiinspektør Iver Stensrud som leder seksjonen for organisert kriminalitet. (©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus