Meny

Terrormistenkte for retten i Canada

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15 personer ble tirsdag framstilt for retten i Canada, tiltalt for å ha planlagt terrorangrep som omfattet både bombeattentater og en plan om å halshogge statsministeren.

Brampton (NTB-AFP-Reuters): Steven Vikash Chand er mannen som er tiltalt for å ha planlagt å halshogge statsminister Stephen Harper dersom ikke Canada trakk sine styrker ut av Afghanistan.

Et sammendrag av tiltalepunktene beskylder gruppa for å ha lagt planer om å storme parlamentet i Ottawa og ta gisler for å sette makt bak kravet om tilbaketrekking av styrkene og løslatelse av muslimske fanger i Canada.

Ikke bare Harper, men også gislene skulle halshogges om ikke kravene ble innfridd.

De tiltalte, som omfattet ti menn og fem kvinner, ble framstilt for retten i den lille byen Brampton utenfor Toronto. De ble arrestert forrige helg i det som er blitt kalt Canadas største terrorsak.

Tungt væpnet politi holdt vakt rundt rettsbygningen, der en stor gruppe tilskuere hadde samlet seg, blant dem flere titall unge muslimske menn og kvinner som sa de var venner av de tiltalte. Et 20-tall pårørende hadde fått plass i den lille rettsbygningen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus