Sexlysten ligger i genene

Artikkelen fortsetter under annonsen

Israelske forskere mener å ha funnet ut at 20 prosent av oss har et gen som gir oss sterkere appetitt for sex, mens hele 70 prosent bærer et gen som knyttes til lavere sexlyst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Forskjellen på lav og økt sexlyst er imidlertid bare gjennomsnittlig fem prosent, noe forskerne betegner som en liten, men statistisk sett stor forskjell, melder forskning.no.

Studien gir ikke forskerne noen fullgod forklaring på denne variasjonen, og forskerne viser til at sexbegjæret også styres av flere gener samt kulturelle forventninger, oppvekst og livserfaring.

Studien ble gjennomført ved å dele ut et spørreskjema til 148 mannlige og kvinnelige studenter og deretter sammenligne resultatene med deltakernes DRD4-gen.

Dette genet kontrollerer hjernens respons på dopamin, en kjemisk forbindelse som er med på å skape trangen til sex, mat og narkotiske stoffer.

Konklusjonen var at studentene med én bestemt versjon av genet hadde en gjennomsnittlig fem prosent lavere poengsum for seksuelt begjær enn de med en alternativ genvariant. (©NTB)