Meny

666 måter å ødelegge en fin dag på

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både satanister og Jehovas vitner kan takke opplevelsene til en tidlig turist på den greske øya Patmos for hvor de er i dag, denne dagen med tre sekstall, dyrets tall, selveste Antikrist: 666.

I dag er det 6. juni 2006, en dag som omfattes med stor interesse fra mange hold, kanskje aller mest i blant de som lengselsfullt ser fram til dommens dag.

For hvilken dag kunne passet bedre for en skikkelig apokalypse, om ikke dagen hvor Dyrets eget tall blinker imot oss?

Mange vet at 666 er djevelens tall. Men opprinnelsen til hvorfor det er slik, er det ikke like mange som er à jour med.

Svaret er at det kommer fra Bibelen, nærmere bestemt Johannes Åpenbaring.

For rundt regnet 2000 år siden dro Johannes til den greske øya Patmos, kanskje for å koble av litt. Muligens fikk han der servert en lekker soppstuing med nogo attåt. I alle fall fikk han noen voldsomme hallusinasjoner, som han senere skrev ned i det som er blitt Bibelens siste bok: Boken om endetiden, dommedagbasuner og selveste Antikrist, Dyret i Åpenbaringen.

Johannes Åpenbaring er den siste boken i Bibelens nye testamente. Ulikt andre deler av Bibelen, er denne boken som en beskrivelse av et langt og grusomt mareritt. Der evangeliene foreskriver tilgivelse, forsoning og elsk din fiende som Guds foretrukne strategi, er Åpenbaringen en lang og skremmende beskrivelse om hevn, slakt, blod og pinsler.

Hadde du eller jeg skrevet dette i dag, ville vi blitt avvist som sinnsyke og forvirrede sjeler, og i beste fall blitt henvist til lukket avdeling på nærmeste galehus.For alt vi vet, var det dette som skjedde med Johannes også, for historien om denne mannens videre liv er nokså uklar.

Men skriftene hans ble plukket opp mange år senere, da Bøkenes Bok skulle redigeres sammen av utvalgte skrifter.

Gjennom århundrene etterpå har Johannes Åpenbaring inspirert dommedagsprofeter, dommedagssekter, satanister og svovelpredikanter, og skremt millioner uskyldige.

Det er blant annet her Jehovas vitner, som velger å tolke Bibelen bokstavlig, får sine mest bisarre innfall fra.


Boken sier for eksempel at kun 144.000 slipper inn i himmelen. Resten av de gode i blant oss skal leve i et jordisk paradis som skal vare i tusen år - tusenårsriket - mens Satan er innesperret i et hull i jorden. Mennesker som ikke har vært snille skal pines med minst syv ulike plager. Man vet hvem de er, fordi de har Dyrets tall på sin høyre hånd, eller i pannen.

Fra det utmerkede nettstedet

Bibelen.no

plukker vi opp dette lille utdraget fra Åpenbaringens 13. kapittel:

«11 Og jeg så et annet dyr stige opp av jorden. Det hadde to horn som et lam, men talte som en drage. 12 All den makt det første dyret har, bruker det andre dyret i tjeneste for det første. Det får jorden og dem som bor der, til å tilbe det første dyret - det som hadde fått banesåret sitt leget.

13 Det gjør store tegn, det lar til og med ild fra himmelen fare ned på jorden, midt for øynene på folk. 14 Det forfører dem som bor på jorden, med tegnene det får gjøre i dyrets tjeneste. Og det sier til jordens folk at de skal lage et bilde til ære for dyret - det som var såret med sverd, men livnet til igjen.

15 Det fikk makt til å blåse liv i dyrets bilde, så det kunne tale, og til å få drept alle som ikke tilba dyrets bilde. 16 Det tvinger alle - små og store, rike og fattige, frie og slaver - til å ha et merke på sin høyre hånd eller på pannen. 17 Og ingen kan kjøpe eller selge noe uten å ha dette merket: dyrets navn eller det tall som svarer til navnet.


18 Her gjelder det å ha visdom. La den som har forstand, regne ut dyrets tall! For det er et menneskes tall, og tallet er 666

Mange har spekulert i den egentlige betydningen av tallet 666. I Wikipedia

fremføres en lang rekke ulike teorier

. En av dem er en interessant numerologisk beregningsmetode som viser at det er den romerske keiser Nero som er 666.

Andre mener at Antikrist har tatt bolig andre steder. Så sent som i forrige uke fortalte min kollega her i Neste Klikk, Stein Ove Korneliussen, at PC'en hans var infisert av en ond dataånd fra helvete . Skal vi tro de som virkelig har regnet på dette , kan det vise seg at Stein Ove har rett. For tar du Ascii-verdiene av hver bokstav i navnet Bill Gates får du tallet 663. Legger du til 3, som fra William H. Gates III, så blir svaret - voilá! - 666.

Så tegnene er mange, og de er rundt deg overalt. Før du går videre gjennom denne dystre dagen, legg for eksempel merke til tidspunktet for når denne artikkelen er publisert.

Tar du dessuten bokstavene i navnet til

artikkelforfatteren

og legger sammen deres plassering i alfabetet, trekker fra 2 og ganger med 6, så ender du opp med - voilá! igjen -

666

. Og telefonnummeret hans er dessuten xxxx 6

666

.

Ikke bare 666, men 6 ganger 666!

Og

det forklarer jo en del.


The Truth is Out There.

Tidligere i Paals perspektiv:

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus