Meny

Islands statsminister går av

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Islands statsminister Halldor Asgrimsson går av etter det dårlige resultatet i lokalvalget i slutten av mai, som delvis skyldtes frykt for overoppheting av islandsk økonomi.

Islands statsminister Halldor Asgrimsson går av som partileder, og vurderer også å si fra seg statsministerposten, sier en kilde i regjeringen.Islands statsminister Halldor Asgrimsson går av som partileder, og vurderer også å si fra seg statsministerposten, sier en kilde i regjeringen.

Reykjavik (NTB-Reuters): Asgrimsson trekker seg både som statsminister og som leder for Fremskrittspartiet, og vil også trekke seg fra all politisk virksomhet.

- Halldor Asgrimsson har sagt at han vil avslutte alt sitt engasjement i politikken, sa en regjeringstalsmann til Reuters.

Talsmannen sa ingenting om når statsministeren går av eller hvem som vil etterfølge ham.

Asgrimsson har vært hardt presset etter at partiet hans gikk tilbake fra 23 til 12 prosent i lokalvalget 27. mai. Han sa til avisa Frettabladid lørdag at han ville drøfte sin framtidige stilling med partiet.

Asgrimsson kom til makten i 2004 etter en avtale med koalisjonspartneren Uavhengighetspartiet. Ifølge avtalen ble hans forgjenger David Oddsson utenriksminister. (©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus