Meny

Gullmikrofonen til Åge Aleksandersen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Veteranen Åge Aleksandersen ble torsdag kveld tildelt GramArts hederspris Gullmikrofonen.


Oslo (NTB): Styret i Grammofonartistenes forening deler hvert år ut prisen til en kollega som har gjort seg spesielt bemerket, enten det er i løpet av det siste året eller over en lengre periode i sin karriere.

- Åge Aleksandersens treffsikre forståelse for sin kunstart har for lengst gitt ham plass blant de få norske artistene som har solgt mer enn 1 million plater, skriver GramArt i sin begrunnelse for prisoverrekkelsen.

Hans trofaste tilhengerskare spenner fra de aller yngste til de mest ihuga som har fulgt med siden starten i 1966. Åge vant Namdalsmesterskapet i pop det året og ble like etter en del av bandet Whoopee Chop. I 1969 endret bandet navn til Prudence.

I år feirer Åge og resten av bandmedlemmene 30 års markeringen av det aller første Sambandet, som ble det neste store prosjektet i Åges karriere.

GramArts styreleder Marianne Antonsen overrakte prisen, en statuett og prisbeløpet på kr 40.000. Åge vant prisen i tett konkurranse med fire andre nominerte artister: Ivar Ravi Johansen, Sofian Benzaim, Kaizers Orchestra og Ane Brun.

Gullmikrofonen ble i år delt ut for tredje gang. Første gang, ved GramArts 15-års jubileum i 2004, fikk Bertine Zetlitz prisen og i 2005 Madrugada.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus