Meny

Sykehusene er overfylt av jordskjelvofre

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jordskjelvet i Indonesia har til nå kostet drøyt 6.200 mennesker livet, og sykehusene i jordskjelvområdet er overfylt av skadde.

Jakarta (NTB-Reuters-AFP):

Indonesiske myndigheter oppjusterte torsdag det offisielle tallet på omkomne etter lørdagens kraftige jordskjelv i Yogyakarta-området til 6.234.

Det indonesiske sosialdepartementet oppgir samtidig at over 46.000 mennesker ble skadd i jordskjelvet, over dobbelt så mange som tidligere opplyst.

Tilstanden for 33.000 av de skadde betegnes som alvorlig og alt tyder derfor på at tallet på omkomne vil stige ytterligere.

Sykehusene i jordskjelvområdet er overfylt av skadde. Selv om kapasiteten er sprengt, fungerer sykehusene ifølge FN nå som de skal.

- De fleste sykehusene fungerer men er overbelastet. Det er mangel på plass, sier Charlie Higgins som koordinerer FNs hjelpearbeid i Yogyakarta, den største byen i jordskjelvområdet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus