Hundrevis av studenter arrestert i Chile

Chilensk politi tok i bruk tåregass og vannkanoner mot studenter i hovedstaden Santiago tirsdag, og flere hundre demonstranter ble pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hundretusenvis av chilenske studenter og skoleelever demonstrerte tirsdag i protest mot manglende bevilgninger til utdanningssektoren i landet. Foto: REUTERS/Eliseo Fernandez/SCANPIXHundretusenvis av chilenske studenter og skoleelever demonstrerte tirsdag i protest mot manglende bevilgninger til utdanningssektoren i landet. Foto: REUTERS/Eliseo Fernandez/SCANPIX

Santiago (NTB-AFP): Over én million skoleelever, studenter og lærere holdt seg borte fra skoler over hele Chile, og strømmet ut i gatene for å protestere mot manglende bevilgninger til utdanningssektoren.

I Santiago kom det til sammenstøt mellom ungdommer og politi, og over 600 demonstranter ble arrestert.

Over hundre ble pågrepet andre steder i landet, og 14 mennesker ble skadd under uroen.

Chiles nyvalgte president Michelle Bachelet innkalte til krisemøtet i presidentpalasset, mens utdanningsminister Martin Zilic møtte studentledere i et forgjeves forsøk på å roe gemyttene.

De første protestene begynte for ti dager siden og har siden spredt seg over hele Chile. Tirsdag fikk skoleelevene og studentene følge av landets lærere. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus