Gore kaller Bush høyre-ekstremist

Tidligere visepresident Al Gore har lite til overs for George W. Bush og kaller presidenten høyre-ekstremist.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President George W. Bush (bildet) leder en bande av høyre-ekstremister, mener tidligere visepresident Al Gore. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/SCANPIXPresident George W. Bush (bildet) leder en bande av høyre-ekstremister, mener tidligere visepresident Al Gore. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/SCANPIX

Washington (NTB): - Når en slik bande av høyre-ekstremister får grep om makten, går alt til høyre, sier Gore til The Guardian.

Gore tapte presidentvalget i 2000 og understreker at han ikke har noen planer om å forsøke på nytt, selv om mange i det demokratiske partiet mener at han bør stille som kandidat.

De siste årene har Gore markert seg som en stadig krassere kritiker av Bush-administrasjonens politikk, og vist et engasjement og en energi som mange partifeller mener at han savnet under valgkampen for snart seks år siden.

Den tidligere visepresidenten tok klar avstand fra krigen i Irak, på et tidspunkt da ledende demokrater fortsatt støttet krigføringen.

Nylig gikk Gore også hardt ut mot Bush i forbindelse med avsløringen av omfattende telefonavlytting i USA, og betegnet det som grovt maktmisbruk. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus